StoryEditorOCM
Nogometprva hnl

Šibenik ne može nastaviti redovito natjecanje pa je zatražio i dobio odgodu utakmice protiv Lokomotive

Piše PSD
4. prosinca 2020. - 11:43

Utakmica 14. kola HT Prve lige između Lokomotive i Šibenika, koja je trebala biti odigrana u subotu, 5. prosinca s početkom u 17.05 sati, odgođena je zbog zaraze koronavirusom u momčadi Šibenika - objavljeno je na službenoj straniici Prve HNL

Odluka je donesena temeljem članaka 4. i 54. Propozicija natjecanja Hrvatski telekom Prve lige za natjecateljsku godinu 2020./21. Poslije obavljenog testiranja kompletne momčadi 3. prosinca, zaraza koronavirusom utvrđena je kod šestorice igrača Šibenika. Na osnovu utvrđenog i u iščekivanju odluke nadležnog epidemiologa o broju igrača koji moraju u samoizolaciju, HNK Šibenik ne može nastaviti redovito natjecanje pa je zatražio odgodu utakmice 14. kola protiv Lokomotive.

U obrazloženju odluke povjerenika natjecanja HT Prve lige, Josipa Breznog, između ostaloga stoji:

“Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. kolovoza 2020. godine, kojom je dano ovlaštenje povjerenicima natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude šest ili više igrača istog kluba, na osnovu zahtjeva HNK-a Šibenik donesena je odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno.”.

24. travanj 2024 13:26