StoryEditorOCM
Nogometništa od četvrtfinala

Šibenik ispao iz Kupa nakon ruleta jedanaesteraca: pogledajte golove sa Šubićevca, svi su pali s bijele točke

Piše Krešimir Gulin
26. listopada 2021. - 20:25

Sa Šubićevca su najavljivali kako žele otići što dalje u Kupu, ali čak po 19. put nisu uspjeli proći osminu finala, čime su apsolutni rekorderi. Ovaj put kobni su im bili jedanaesterci u kojima je više umijeća pokazao Slaven Belupo. Presudnim se pokazao promašaj Batarela, ili obrana Čovića, kako hoćete.

Oba trenera napravili su brojne izmjene u početnim postava u odnosu na prvenstvenu utakmicu istih suparnika koja je odigrana u petak. Kao da je ta činjenica utjecala na kvalitetu igre, pa je malobrojna publika na Šubićevcu vidjela vrlo skromno prvo poluvrijeme. Stoga se na pauzi između dva dijela na tribinama čuo komentar kako se čini da nitko ne želi u četvrtfinale Kupa.

U siromašnoj predstavi nije bilo lako izdvojiti neke konkretnije opasnosti za oba vratara. Na početku su gosti bili nešto poduzetniji, pa su koliko- toliko zaprijetili u 7. i 10. minuti. Obje situacije rodile su se nakon nespretnosti domaćih igrača, no Hadžić je bio neprecizan, a šut Zapate obranio je Đaković.

Šibenčanima je trebalo više od pola sata da se probude od popodnevne fjake. Prvi udarac prema vratima Koprivničana uputili su tek u 33. minuti, ali bilo je to tek za statistiku, jer pokušaj Bedoye završio barem dva metra pored Čovićevog gola. Najbolje od Narančastih bila je kontra u 36.minuti. Povukli su Ćurić i Torres, lopta je došla do Marina Jakoliša, no je njegov precizni udarac vršcima pristiju obranio je Čović.

Zato uzbuđenja nije manjkalo u drugom poluvremenu. U 59. minuti nonšalantni Mina doveo je u tešku situaciju Đakovića koji je morao daleko istrčati, no zaobišao ga je Brković, ali je pogodio samo vanjski dio mreže.

Nakon sat vremena trener Narančastih Rosas odlučio je napraviti trostruku zamjenu, jer ofenzivni dio Šibenika s Torresom i Bedoyom nije dobro izgledao. Također, Španjolac je promijenio i sustav igre, pa su Narančasti zaigrali s trojicom stopera.

Međutim, puno bolji nos za promjene imao je trener Slavena Zekić. Niti minutu nakon što je u igru uveo iskusnog Krstanovića, ovaj je pobjegao obrani domaćih i izborio kazneni udarac kada ga je srušio Đaković. Krstanović je rutinirano izveo najstrožu kaznu, poslavši loptu u jednu, a šibenskog vratara u drugu stranu.

Minutu kasnije mogao je Šibenik do poravnanja, no zicer je promašio Marin Jakoliš. Izašao je sam pred Čovića, ali je u pokušaju loba prebacio gol.

Dobili su Narančasti i igrača više u završnici susreta, budući da je u 76. minuti crveni karton dobio Kocijan.

Konačno, pritisak domaćih urodio je plodom u sudačkoj nadoknadi. Poslije jedne 'svijeće' stoper gostiju van Bruggen pogodio je sam sebe u ruku, što je bilo dovoljno sucu Pejinu da pokaže na bijelu točku. Kapetan Šibenika Ćurić snažno je zabio po sredini gola i odveo utakmicu u produžetke.

Na valu izjednačenja i činjenice da su imali igrača više Šibenčani su u produžecima sve bacili u napad. Ali, nisu uspjeli pronaći ključ za čvrstu obranu Slavena koji se dovukao do ruleta jedanaesteraca iz kojege je izašao kao pobjednik i putnik u četvrtfinale.

Nogomet: Osmina finala SuperSport Hrvatski nogometni kup

Šibenik- Slaven Belupo 4:6 (1:1, 0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 270. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) – 6,5. Strijelci: 0:1 Krstanović (68./11 m), 1:1 Ćurić (90+1/11 m). Crveni karton: Kocijan (Slaven Belupo)- u 76. minuti, drugi žuti karton. Najbolji igrač: Ivan Čović (Slaven Belupo).

Jedanaesterci:

1. serija: Krstanović -gol; Delić -gol.

2. Serija: Bogojević- gol; Batarelo- Čović brani.

3. Serija: Laušić- gol; Marin- gol.

4. Serija: Goda- gol; Ćurić- go.

5. Serija: Marina- gol.

Šibenik (4-2-3-1): Đaković (6,5)-- Benić (6) (od 72. Dailva 6), Perić (6,5), Grdić (6,5), Mina (5,5) (od 79. Cvetković 6)- Ćurić (7), Attys (6,5) (od 104. Delić -)- A. Jakoliš (6) (od 60. Lopez 6,5), Bedoya (5) (od 60. Batarelo 5), Torres (5,5) (od 60. Marin 6)- M. Jakoliš (6).

Slaven Belupo (4-3-2-1): Čović (7,5)- Kvržić (-) (od 31. Bogojević 6,5), van Bruggen (5,5), Goda (7), Utin (6,5)- Kocijan (5), Mlinarić (6) (od 66. Bosec 6), Glavčić (6) (od 66. Laušić 6,5)- Brković (6) (od 66. Caimacov 6)- Hadžić (5,5) (od 66. Krstanović 7,5), Zapata (6) (od 90. Marina 6,5).

19. travanj 2024 13:47