StoryEditorOCM
NogometJasna računica

Šibenik ide u Osijek po tri boda; Rendulić poručuje: Pripremamo se kao da je polufinale Svjetskog prvenstva

Piše Krešimir Gulin
28. veljače 2020. - 13:22

Prosječni navijač Šibenika zasigurno je bio ljut što su 'narančasti' u prošlom kolu s Rudešom prosuli vodstvo od 3:0 i u konačnici odigrali 'samo' remo 3:3.

Logično, jer momčad trenera Krunoslava Rendulića propustila je već na početku proljetnog dijela prvenstva sasvim eliminirati Zagrepčane iz utrke za prvoligašku promociju. Osim toga, bila su to prva dva boda koja je Šibenik izgubio na Šubićevcu ove sezone.

Međutim, oni pragmatičniji računali su nešto drugačije. Više u stilu kako je do kraja prvenstva jedno kolo manje, a prednost nad Orijentom i Rudešom je ostala ista.

No, u taboru Šibenika odavno su arhivirali derbi s Rudešom i okrenuli se novom ispitu koji ih čeka u nedjelju u 15 sati kada gostuju u Gradskom vrtu kod Osijeka 2:

- Naravno, mi smo Rudeš već zaboravili. Cijeli tjedan se pripremamo za Osijek i mislim da smo dobro odradili taj posao. Uvijek je teško igrati s drugim momčadima naših provligaša, pa tako i s Osijekom. Međutim, Šibenik u svakoj utakmici ima svoju jasnu računicu, a to je osvajanje tri boda. Iznimka nije ni gostovanje u Osijeku- jasan je Luka Juričić, najbolji strijelac 'narančastih' u tekućoj sezoni.

Gotovo istovjetno razmišlja i trener Rendulić:

- Naša filozofija je da nam je svaka sljedeća utakmica najvažnija. Zato se za Osijek spremamo kao da igramo polufinale Svjetskog prvenstva. Osijek je dobra ekipa s nizom kvalitetnih mladih igrača. Ali, Šibenik nigdje ne kalkulira i uvijek ide po pobjedu- najavljuje Rendulić.

Protiv Rudeša je Šibenik morao igrati bez standardnog stoperskog para Vukorepa- Pandža, no svoj posao su više nego korektno odradili Bilić i Barišić.

Čini se da su njih dvojica dobrim igrama 'kupili' mjesto u početnoj postavi i za utakmicu u Osijeku. To više što na put zbog ozljede nije išao iskusni Pandža.

- Još nisam do kraja rasčistio neke dileme oko početne postave. Što se tiče Barišića i Bilića oni su u najužoj konkurenciji za početnu postavu. Protiv Rudeša su igrali dobro te očekujem da tako i nastave- rekao je Rendulić.

Za razliku od njih dvojice, nekolicina igrača je poljuljala svoj status. Prije svih, Pajić, Pranić i Prince. Gotovo je sigurno da barem jedan od njih trojice neće biti u prvih 11 u Gradskom vrtu:

- Uvijek je to tako, netko učvrsti, a netko poljulja svoju poziciju u momčadi. Uglavnom, ja imam jasnu sliku oko toga tko što može od aktualnih igrača Šibenika- zaključio je Rendulić.

Utakmica Osijek 2- Šibenik igra se u nedjelju u 15 sati.

19. travanj 2024 16:20