StoryEditorOCM
NogometNeugodno gostovanje

Šibenik ide na noge Gorici: kapetan nakon rekordnog transfera seli na klupu, prinova iz Belgije ostala na Šubićevcu

Piše Krešimir Gulin
12. veljače 2021. - 14:54
Narančasti su u srijedu uzeli sva tri boda protiv Istre i tako im pobjegli velikih 11 bodovaNikša Stipaničev/Cropix

Nogometaši Šibenika napravili su veliki posao pobjedom nad Istrom (1:0) u srijedu u zaostaloj utakmici iz prvog dijela sezone. Narančasti su tim bodovima uplovili blizu sigurne luke i sada kudikamo mirnije odlaze na subotnje gostovanje u Veliku Goricu:

- Sigurno je da se sada lakše diše. U protekle dvije utakmice na svom terenu (Varaždin, Istra) najvažniji zadatak nam je bio ne izgubiti. Međutim, mi smo uspjeli uzeti četiri boda i prilično smo zadovoljni. Činjenica je da kontra Puljana nismo bili pravi, no kao da nas je u toj utakmici nagradilo za sva trud koji smo uložili u dosadašnjem dijelu sezone. Sjećate se da su nas na početku sezone svi tapšali po ramenima zbog dobrog dojma, a bodova nam je falilo. Konačno, pobjegli smo Istri 11 bodova, no prerano je reći da je sve gotovo i da smo osigurali ostanak, jer puno je bodova još u igri- govori Nikola Rak,  krilni napadač Šibenika.

Gorica je u prve dvije ovoseznoske utakmice svladala Šibenik. Najprije(3:2) u Gorici, a potom i (3:1) na Šubićevcu po olujnoj buri:

- Po tome bi se moglo reći da nam Gorica ne leži. Činjenica je da su nas samo oni Osijek pobiejdili u obje međusobne utakmice. Nedvojbeno, Gorica igra lijep nogomet, mnogi kažu i najljepši u HNL-u. U prvoj utakmici koju smo igrali, Šibenik se još uvijek tražio, u drugoj se Gorica bolje snašla po nemogućim uvjetima. U subotu je nova utamica, Šibenik kao i svaki put ove sezone ide po pobjedu. Premda smo dosta iscrpljeni jer će nam to biti sedma utakmica u tri tjedna- najavljuje Rak.

Turopoljci će protiv Šibenčana biti lišeni usluga Kristijana Lovrića, najboljeg strijelca 1.HNL, koji ima tri žuta kartona. Statistika kaže da Gorica u zadnje dvije sezone niti jednom nije pobijedila kada Lovrić nije igrao:

- Neka tako bude i ovaj put! Radi se o zaista sjajnom nogometašu, koji je Gorici praktički donio polovicu bodova. To je onaj tip igrača koji radi prevagu na terenu- veli iskusni nogometaš Narančastih.

Rak nije porijeklom iz šibenske Dubrave, već je rođeni Velikogoričanin. Dakle, u subotu će zaigrati protiv 'svojih':

- Već sam igrao protiv Gorice u dresu Intera iz Zaprešića, tako da mi to nije novo iskustvo. Igrao sam i za Šibenik u prvom dijelu sezone i zabio gol, kamo sreće da opet zatresem njihovu mrežu, samo da ovaj put mi pobijedimo- zaključio je Rak.

Trener Šibenika Krunoslav Rendulić nakon utakmice s Istrom kazao je kako su njegovi igrači prilično umorni. Najavio je i više promjena u početnom sastavu za susret s Goricom. Sigurno je da na put neće kartonirani Mesa i Sahiti. Umjesto njih će u udarnoj postavi istrčati Pandža i Rak:

- Promijenit ću još makar dvojicu igrača. Koji će to biti odlučit ću pred samu utakmicu- istaknuo je Rendulić.

Pitanje je što će biti i s kapetanom Markom Bulatom, koji je top priča hravstkog nogometa minulih nekoliko dana. Naime, Bulat je u četvrtak potpisao višegodišnji ugovor sa zagrebačkim Dinamom. Dobar je to posao i za Šibenik, koji će ostvariti rekordni transfer u povijesti. Spekulira se o iznosu od oko desetak milijuna kuna koji bi se trebali sliti u šibensku blagajnu. Više je to nego kad se Ermin Zec prodavao u Tursku, ili Goran Tomić u Italiju, premda su tada u opticaju još bile njemačke marke. Da ne govorimo u Duji Ćaleti- Caru koji je sa Šubićevca otišao 'za kikiriki' uzme li se u obzir njegova kasnija tržišna vrijednost.

Naime, Bulat nije od utakmice s Istrom trenirao s momčadi:

- Marko će biti u kadru, međutim vrlo vjerojatno će početi s klupe. Ne sumnjam da će Bulatu transfer u Dinamo biti dodatni podstrek za dobre igre u Šibeniku do kraja seozne. Mislim kako će biti dodatno motiviran da odradi dobru polusezonu kako bi spreman došao u Dinamo na ljeto- rekao je trener Šibenika.

Zato se na treningu u četvrtak pojavio 20-godišnji Keres Masangu, defanzivni veznjak s dvojnim državljanstvom Belgije i Konga. On je u Šibenik stigao iz belgijskog Beershota na posudbu do kraja sezone:

- Masangu je registriran, ali neće konkurirati za utakmicu s Goricom. Prvi dojam je da je fizički moćan, no za sve drugo je još rano govoriti. Problem je što smo u gustom rasporedu utakmica i fali nam treninga- završio je Rendulić.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-3): Labrović- Pandža, Schildenfeld, Bilić- Todoroski, Ćurić, Alimi, Kvaesić- Rak, Prince, Jurić.

Utakmica Gorica- Šibenik igra se u subotu u 15 sati, uz izravan TV prijenos na Arenasportu i HNTV-u. Sudac utakmice je Damir Batinić iz Osijeka.

20. travanj 2024 12:43