StoryEditorOCM
Nogometgostovanje u splitu

‘Protiv svakoga i svugdje na pobjedu‘: trener Rendulić najavio utakmicu s Hajdukom na Poljudu, vraća se najbolji strijelac

Piše Krešimir Gulin
19. ožujka 2021. - 15:12

Narančasti u nimalo 'ružičastom' raspoloženju dočekuju dalmatinski derbi s Hajdukom na Poljudu. Na Šubićevcu ne znaju za pobjedu još od 10. veljače i utakmice s Istrom 1961. Uslijedilo je šest utakmica beu punog plijena. Posebno su zaboljela zadnja dva poraza, od Puljana na Drosini (2:3) i Osijeka na Šubićevcu (0:4). Sve to kompromitiralo je donedavno ugodnu poziciju Šibenika na tablici, koji je imao plus 12 nad 'fenjerašem'. Sada se ta zaliha prepolovila u odnosu na posljednje plasiranu Lokomotivu:

- Eto, što ti je život. Sada se govori da imamo samo plus šest, a da nam je to netko ponudio prije prvenstva objeručke bismo prihvatili. No, te kalkulacije su u ovom trenutku manje bitne. Treba se maksimalno fokusirati na Hajduk i pokušati pobijediti, zašto ne? Poznata je moja filozofija- protiv svakoga i svugdje na pobjedu. A da znamo pobjeđivati na Poljudu pokazali smo jesenas- odlučan je Krunoslav Rendulić, trener Šibenika.

Međutim, nije on slijep pored zdravih očiju da bježi od evidentnih problema svoje momčadi:

- Istina, primamo puno previše golova. Naši problemi su jasni i vidljivi, naročito u prekidima. Radili smo jako na tome i vjerujem kako smo ih uspjeli riješiti- govori Rendulić.

Nakon poraza s Osijekom govorio je i o manjku želje svojih igrača. Za protivnike poput Hajduka motivacije ne bi trebalo nedostajati:

- Ne volim podjele na važnije i manje važne utakmice, ali dvoboji s Dinamom i Hajdukom su ipak malo drugačiji - drži trener Šibenika.

Nisu rijetki oni koji lošije rezultate u zadnje vrijeme tumače tezom da je igra Šibenika 'pročitana knjiga'?

- Sad su svi pametni, a ako dobijemo Hajduka, onda će vjerojatno reći kako je sve super- odgovara Rendulić.

Hajduk i Šibenik dvaput su igrali ove sezone. Narančasti su slavili na Poljudu (1:0), a istovjetnim rezultatom Bijeli su uzdignutih ruku napustili Poljud. Dakle, to su u pravlu 'čupave' utakmice, s malo golova:

- Ne očekujem ništa drugačije ni u subotu. Bit će to opet tvrda, čvrsta utakmica. Stoga, moramo biti fokusirani od prve pa do 95., ili do koje god minute bude trebalo. Hajduk je dobra momčad, ali nije u željenom ritmu. Vjerujem da će se htjeti iskupiti za poraz u Kupu i jurnuti agresivno od početka. Na nama je da odgovorimo- kazuje Rendulić.

On se nada kako će u kadru imati najboljeg strijelca Denija Jurića:

- On se vratio treninzima s ekipom nakon ozljede aduktora, ali vidi se da mu fali ritma. Ozlijeđeni su stoper Pandža i lijevi branič Mina, dok su svi ostali igrači na raspolaganju - otkrio je trener Narančastih.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-3): Labrović- Mesa, Schildenfeld, Bilić- Pajić, Ćurić, Bulat, Kvesić- S. Sahiti, Jurić, E. Sahiti.

24. travanj 2024 15:24