StoryEditorOCM
NogometŠubićevac

Prijelazni rok teče presporo, ali to je surova realnost ‘narančastih‘: Za sada samo trojica novih

Piše Ivo Mikuličin
16. srpnja 2020. - 09:25

Trojica pristiglih i sedmorica odbjeglih igrača. To je prva, mala inventura ljetnog prijelaznog roka na Šubićevcu. Šibenski dres u novoj sezoni nosit će lijevi bočni Silvio Anočić (Cibalia), napadač Deni Jurić (Rudeš) i krilo Vedran Smokrović (Primorac, Biograd), dok su izlazna šibenska vrata potražili Juričić, Kukec, Kendeš, Antunović, Blaić, Musa i Pranić. Trenutačni deficit u dolascima i odlascima ne zabrinjava nikog, ama baš nikog na Šubićevcu, jer izdane su ispisnice rezultat dogovora na razini klupske politike ili udovoljavanje želja nogometaša, poput iskusnog Davora Kukeca, koji iz privatnih razloga „ne vidi“ više sebe u šibenskom dresu. S druge strane vjeruje se da će trojica novih lica, posebice Anočić silno zaoštriti konkurenciju za početni sastav.

- Možda vam se cijeli proces obnavljanja momčadi čini presporim, ali to je naša realnost. Problematika novog prvoligaša, koji se ne može pohvaliti idealnom financijskom situacijom, a koji rješavanje nekih ključnih mjesta u momčadi vidi u posudbama najboljih hrvatskih klubova. S nadom da će Dinamo, Osijek i Rijeka ustrajati na postignutim dogovorima, pojašnjava trener Krunoslav Rendulić.

U ovom trenutku najbliži šibenskom dresu je svakako 21-godišnji nogometaš Osijeka, desni bočni Todor Todoroski, no i to ne ide baš glatko. Naime, dolazak spomenutog nadarenog igrača uvelike ovisi o tome hoće li se prvoligaš iz grada na Dravi dogovoriti o otkupu ugovora Brazilca Silve iz grčkog Olympiakosa. U slučaju povoljnog razvoja tog osječkog projekta mladi nogometaš, rođen u makedonskom gradu Prilepu, bi sigurno stigao na Šubićevac.

Čvrst i brz

Nije jednostavna ni situacija s Dinamovim stoperom Josipom Šutalom, 20-godišnjim Neretljaninom, kojega su u Maksimiru u prvom kontaktu obećali Šibenčanima.

- Šutalo je zanimljiv, čvrst i brz igrač. Upravo profil igrača, koji nam treba. Dinamo ga je spreman posuditi, no čujem da su za njega zainteresirani i slovenski Maribor i koprivnički Slaven Belupo. To pojačava neizvjesnost njegova dolaska na Šubićevac. Jer, kod posudbe se nešto pita i igrača, informirao nas je trener Rendulić.

Na Šubićevcu sa zanimanjem prate i zbivanja na prvoligaškoj sceni, pa i ono što se zbiva iza kulisa. Na ruku Šibenčanima svakako ide uspjeh Hajduka u „vječnom“ derbiju s Dinamom, koji će koliko-toliko stabilizirati situaciju u Poljudu, te oživjeti pregovore na relaciji dva dalmatinska prvoligaša. Nogometne razgovore, koji su dobili dodatno težinu poslije odustajanja Bijelih od „projekta Dugopolje“ ili pretvaranje spomenutog drugoligaša u Hajdukov klub-satelit.

No, Ivan Delić, koji je Hajdukov napadač, posuđen pulskoj Istri, unatoč čvrstom dogovoru neće tako brzo stići na Šubićevac, jer Puljane čekaju dvije „majstorice“ za prvoligaški opstanak ili kvalifikacijske utakmice s riječkim Orijentom.

- Mi smo se odavno pomirili da će nam dio željenih pojačanja stići tijekom priprema, ali ne znamo kako dočekati prvoligašku utrku, ako ne stignu barem četiri akvizicije. Nama se kao nasušna potreba nameću po jedan stoper, desni bočni, zadnji vezni i „klasični“ napadač. Bez toga ćemo teško u ravnopravnu bitku s ostalim prvoligašima, još jednom se oglasio trener Krunoslav Rendulić.

Da bismo lakše razumjeli glasna trenerova razmišljanja evo momčadi, s kojom bi Šibenik krenuo u prvoligaške bitke, ako ne stignu željena pojačanja: Labrović, Paić, Pandža, Vukorepa (Bilić), Anočić - Bulat, Španja, Ćurić - Rak, Jurić, Prince.

Toj momčadi snažno pušu u vrat šibenski mladci Nikola Rak (bočni i vezni), Don Grdić (stoper) i Ivan Laća (napadač). Poslije prometne nesreće bivši kapetan Martin Vukorepa još nije počeo s treningom, jer ga muči koljeno. Otuda i Bilić u zagradi. Ako se, pak, ostvare željena pojačanja nije nemoguće da branić Paić, poznat po brzini zaoštriti konkurenciju među stoperima, pa čak i da dođe do promjene sustava igre na formaciju „3-5 -2“.

Zbogom koroni

Trener Krunoslav Rendulić je dobro podnio samoizolaciju, poslije pozitivnog testa na korona virus.
- Nekoliko posljednjih dana sam bio i bez povišene temperature, pa i bez kašljucanja, a to je, prema novim uputama Zavoda za javno zdravstvo, dovoljno da se, i bez novog testiranja, vratim u normalni život, pa i toliko željeni rad na Šubićevcu, objasnio nam je svoj povratak na travnjak trener Šibenika.

Opet Skorup!?

Kao da se na Šubićevcu najviše lome koplja oko toga je li Hajdukov zadnji vezni Dino Skorup dobro došao u šibenski dres. I dok je trener Rendulić izrazio želju da ga angažira, predsjednik Nadzornog odbora Josip Bulat je kazao „kako će novo šibensko mlijeko biti bez Skorupa“. U međuvremenu je stigla i vijest iz Poljuda, koja govori kako bi Bijeli rado ustupili stasitog zadnjeg veznog, visokog oko 190 centimetara upravo Šibenčanima.

Roca bi se vratio!?

Na varaždinskoj adresi u ovom trenutku stanuju dva (bivša) šibenska nogometaša, zadnji vezni Ivan Roca i napadač Vinko Petković. Petković je stari šibenski grijeh još od doba Mirka Labrovića, koji je tvrdio da je brzonogi napadač „premekan za žestoke okršaje“. Trener Varaždina Samir Topak, očito, misli suprotno. Istodobno, Toplak ne favorizira baš Rocu, koji bi se, navodno, vratio kući, ali ga nitko ne zove natrag!?

19. travanj 2024 11:22