StoryEditorOCM
NogometNeugodna tradicija

‘Narančasti‘ otputovali u Koprivnicu iščekujući Kolumbijce; Trener Rendulić poručio: Protiv Slavena ćemo igrati otvorenog garda

Piše Krešimir Gulin
10. rujna 2020. - 17:53

Prošla je i dvotjedna reprezentativna stanka, a nogometaši Šibenika se nisu pojačali. Stoga će trener 'narančastih' Krunoslav Rendulić na gostovanje kod Slaven Belupa u Koprivnici morati s istim snagama koje je imao na raspolaganju u prva tri kola. Snagama koje su ostavile dobar dojam na travnjaku, ali nisu uspjele uknjižiti niti jedan bod.

Međutim, nije se minula dva tjedna na Šubićevcu sjedilo skrštenih ruku. Dapače, zakotrljalo se puno toga prema ulasku novog vlasnika u klub. Riječ je o tvrtki Football Smart International iza koje stoje kolumbijski poslovni ljudi.

Hoće li Kolumbijci zasjesti u ključne fotelje na Šubićevcu znat će se idućeg tjedna kada je na dnevnom redu šibenskog Gradskoh vijeća prodaja većinskog paketa dionica HNK Šibenika (95 posto) koje drži Grad Šibenik.

Da su Kolumbijci ozbiljno 'zagrizli' govori i vrlo konkretno pismo namjere u kojem stoji kako su spremni uložiti gotovo 25 milijuna kuna. Osim toga, najavljuju i dovođenje osam neeuropskih nogometaša, što im neće biti teško jer imaju razgranatu menadžersku mrežu u Južnoj Americi.

Tako su na Šubićevac već doveli mlade igrače Castra i Gambou, koji će biti priključeni juniorkoj momčadi. Od novog vlasnik se očekuju i neki konkretniji potezi, a struka 'narančastih' se nada da bi najavljeni trojac Kolumbijaca Mesa (stoper), Nieve (vezni) i Yefferson (napadač) trebao biti materijal koji će odmah uskočiti u vatru. Doduše, ne već u Koprivnici, ali možda idući petak kada u Šibenik dolazi Lokomotiva.

Dakle, Šibenčani u Koprivnici traže prve ovosezonske bodove. Statistika im ne ide na ruku. Naime, s koprivničkog stadiona Ivan Kušek Apaš nikada nisu otišli uzdignutih ruku otkako je 1.HNL:

- Iskreno, nisam znao taj neugodan podatak za nas. No, tradicije su tu da se ruše. Slaven također nema pobjede u ovoj sezoni, no koliko su jaki pokazali su na Poljudu gdje su remizirali s Hajdukom. Dobro su organizirani, čvrsti. Igraju dugo skupa i svakome su težak protivnik, pa tako i nama. U Koprivnicu idemo otvorenog garda. Težit ćemo nadigravanju, a cilj nam je vratiti se u Šibenik s pozitivnim rezultatom- kazao je Krunoslav Rendulić, trener Šibenika.

Kao najvažnije igrače Slavena, Rendulić je okrakterizirao okosnicu Paracki- Bačelić-Grgić- Krstanović:

- Što reći o Krstanoviću, čovjeku koji je zabio 100 golova u 1.HNL. Šibenčanin Bačelić- Grgić je vjerojatno njihov ključni igrač, a Paracki sve to drži otraga. No, velim, nismo ni mi bez šansi- govori Rendulić.

On će se u Koprivnici najvjerojatnije odlučiti za formaciju 4-3-3 koja je dobro funkcionirala protiv Varaždina.

Vjerojatni sastav Šibenika: Labrović- Pajić, Pandža, Bilić, Anočić- Španja, Ćurić, Bulat- Rak, Prince, Jurić.

Utakmica Slaven Belupo- Šibenik igra se u petak u 20 sati. Sudac je Ante Čuljak iz Zagreba.

19. travanj 2024 02:10