StoryEditorOCM
Nogometosvrt na poraz

‘Narančasti‘ jalovi bez Denija Jurića: nogometaši Šibenika (pre)rano se oprostili od Kupa, ovo je već 18. put da su izgubili u ovoj fazi natjecanja!

Piše KREŠIMIR GULIN
25. veljače 2021. - 16:18

Nogometaši Šibenika već u osmini finala oprostili su se od Kupa Hrvatske, bolji od njih bili su Istrani na Šubićevcu (2:0). Tako su "narančasti" samo potvrdili status rekordera po broju ispadanja u toj fazi natjecanja, trenutačno su na brojci 18!

Ambicije Šibenčana bile su kudikamo veće. Trener Krunoslav Rendulić najavljivao je kako je cilj proći sve do finala. Optimizam se jamačno temeljio i na činjenici da se ždrijeb poprilično otvarao. Naime, Istra će u četvrt završnici zaigrati protiv nekog od trećeligaša, točnije pobjednika dvoboja Oriolika iz Oriovca i Rudara iz Labina. Dakle, polufinale se čini kao lako dohvatljivo. Ali, Puljani su pomrsili planove Šibenčanima. Ili, Rendulićeva momčad praktički je doživjela sudbinu Istre iz njihova međusobnog prvenstvenog dvoboja prije dva tjedna, kada su Puljani dominirali na Šubićevcu, ali je Šibenik odnio bodove golom Denija Jurića:

– Da, željeli smo pobijediti i proći dalje, ali nažalost nismo u tome uspjeli. Većim dijelom utakmice smo dominirali i stvarali prigode, no nismo uspjeli zabiti zgoditak. S druge strane, pali smo iz jedne naše nesmostrenosti. Nismo uspjeli dobro očistiti nakon prekida i to nas je stajalo glave – kazao je Rendulić.

Bailone nije oduševio

Da je strateg Šibenika ozbiljno računao na prolaz, govori i postava koju je poslao na travnjak od prve minute. U njoj su bili igrači koji su iznijeli golem teret u gustom ritmu na početku drugog dijela sezone (Labrović, Schildenfeld, Bilić, Pajić...). Odnosno, Rendulić nije kalkulirao i pokušao odmoriti najvažnije igrače uoči važnih utakmica u 1. HNL. Međutim, jedan izostanak bio je nenadoknadiv za njegovu momčad. Zbog ozljede aduktora na tribini je ostao centarfor Deni Jurić, najbolji strijelac "narančastih" u dosadašnjem dijelu sezone. Umjesto njega, prvi put od prve minute šibenski napad predvodio je Argentinac Ignacio Bailone, koji je u zimskom prijelaznom roku iz SAD-a stigao na Šubićevac.

Na Rendulićevu žalost Bailone do sada ni izbliza nije opravdao status pojačanja, o čemu govori podatak da još niti jednom nije zatresao protivničku mrežu. Doduše, Bailone tek hvata pravi ritam treninga i dobiva prvu ozbiljniju minutažu. Ali, teško se oteti dojmu da Šibenik nema pravu zamjenu za Jurića i da su "narančasti" jalovi kada ne igra australski Hrvat. Stoga je prava šteta što su kolumbijski vlasnici kluba sa Šubićevca u zadnji čas spustili rampu kod angažmana iskusnog napadača Gabrijela Bobana, koji je umjesto u Šibeniku završio u Varaždinu, i odlučili se za dovođenje Bailonea.

U napadačkoj nemoći svoje momčadi Rendulić se u završnici utakmice s Istrom odlučio za očajnički potez, gurnuvši u vrh napada Gordona Schildenfelda, koji je cijelu karijeru gradio na poziciji stopera. I da stvar za napadače Šibenika bude poraznija, u nekoliko minuta, koliko je proveo na mjestu centarfora, Šifo je više nevolja napravio obrani Istre nego oni tijekom svih 90 minuta.

U subotu stiže Lokomotiva

– Pokušali smo u finišu susreta odigrati va banque, gurnuo sam Schildenfelda u napad, no ni to nam nije donijelo preokret. Dapače, Istra nas je kaznila iz kontre i zabila i drugi gol za potvrdu pobjede – komentirao je Rendulić.

Šibenik već u subotu igra novu utakmicu u HNL, u kojoj je Lokomotiva gost Šubićevca. U toj utakmici "narančasti" će biti lišeni pomoći lijevog braniča Kvesića, koji ima tri žuta kartona. Njegovo mjesto zauzet će Kolumbijac Mina. Međutim, sve oči su uprte u liječničku službu "narančastih", koja će sve poduzeti da osposobi Jurića za dvoboj s Lokosima:

– Nema vremena za plakanje, trebamo se odmoriti i što bolje pripremiti za Lokomotivu. Kao i svaki put, želimo tri boda u toj utakmici. Što se Jurića tiče, nisam siguran hoće li biti spreman – zaključio je Rendulić.

17. travanj 2024 22:00