StoryEditorOCM
Nogometpo nove bodove

Na Šubićevac stiže Lokomotiva, Prince zagolicao maštu navijača: Šibenik je postao moj grad, razgovaramo o novom ugovoru

Piše Krešimir Gulin
26. veljače 2021. - 19:02
Princu ističe ugovor ovo ljeto, no po svemu sudeći, ne bi imao ništa protiv da ostane u Krešimirovu graduNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Nogometaši Šibenika snivali su o plasmanu u finale Kupa Hrvatske, a onda ih je iz sna trgnula Istra koja ih je minule srijede na Šubićevcu izbacila iz tog natjecanja već u osmini završnice. No, nije svako zlo za zlo. Jer, Narančasti više nisu razvučeni na dva fronta, već se mogu posvetiti isključivo 1.HNL u kojoj je ostanak u povratničkoj sezoni ipak primarni cilj Šubićevca. Trenutačni pogled na tablicu lijepo izgleda sa šibenskog brda. Fenjerašu Istri bježe 11 bodova, a subotnjem protivniku Lokomotivi osam punata:

- Da, trenutačno je ugodan pogled na ljestvicu, međutim puno je još bodova u igri. Znate, lako se sve to može promijeniti, naročito ako izgubite od izravnih suparnika kao što je Lokomotiva. Svaka utakmica je bitna, ali ova s Lokosima ima još koje zrno značaja više. Lokomotiva nije u željenom ritmu, a naša želja je uvijek ista- pobjeda - govori Krunoslav Rendulić, trener Šibenika.

Nema boljeg načina za zaliječiti rane od ranog ispadanja u Kupu od pobjede u prvenstvu. A Lokomotiva je već dvaput ove sezone bila apaurin za Šibenčane. Podsjetimo, Narančasti su jesenas na Šubićevcu baš protiv Lokosa upisali prvu pobjedu u sezoni. Nadalje, prije mjesec dana u Kranjčevićevoj, Šibenik je slavio s uvjerljivih (4:0) i započeo niz od pet utakmica bez poraza:

- Kada bismo sudili po te dvije utakmice mogli bismo zaključiti kako nam Lokomotiva leži. Međutim, svaka utakmica je priča za sebe. Lokomotiva je skup kvalitetnih pojedinaca koji su se skupljali u hodu što nikada nije lako ukomponirati. Ipak, definitvno posjeduju kvalitetu koju treba respektirati- veli Rendulić.

Što se sastava Šibenika tiče sve oči su uprte u aduktor centarfora Denija Jurića. Glavno je pitanje hoće li australski Hrvat biti spreman za ogled protiv Zagrepčana, jer u kup utakmici s Istrom se najbolje vidjelo koliko Jurić nedostaje Narančastima. Najboljeg strijelca Šibenika nije dobro odmijenio argentinski napadač Bailone, pa je Rendulićeva momčad više opasnosti pred vratima Istre složila u završnih pet minuta koliko je u vrhu napada igrao iskusni stoper Schildenfeld, nego u prethodnih 85:

- Ne treba posebno isticati koliko nam znači Jurić. S njim, ili bez njega, mi nismo ista momčad. Međutim, još uvijek ne mogu precizno odgovoriti hoće li biti spreman za Lokomotivu. Odluku o tome donijet ćemo praktički pred sam početak susreta- otkriva trener Šibenika.

Ne bude li mogao Jurić, glavna opasnost po gol Lokomotive bit će Sahiti i Prince:

- U HNL- u je svaka utakmica teška, jer su sve momčadi dobro organizirane. Priotiv Istre nismo imali ni sreće, budući da nismo realizirali niz dobrih prigoda. I ja sam ih promašio nekoliko U svaku utakmicu ulazim sa željom da postignem zgoditak i mogu se samo nadati da ću biti uspješniji nego u srijedu u Kupu- poručio je brzonogi napadač Narančastih.

Princeu ovog ljeta istječe ugovor sa Šibenikom, pa smo ga pitali kako napreduju pregovori o produženju vjernosti Šubićevcu:

- Ne krijem da razgovaramo o eventualnom novom ugovoru. Čujte, Šibenik je postao moj grad. Ovjde sam već tri godina i jako mi sviđa. Jasno da postiji realna mogućnost da ostanem na Šubićevcu- kazao je Prince.

Ako je nastup napadača Jurića upitan, onda je sigurno da Rendulić neće moći računati na braniče Kvesića (kartoni) i Todoroskog (osobni razlozi). To znači da će prvi put u početnom sastavu Narančastih zaigrati kolumbijski lijevi bočni Mina, koji se istaknuo odličnim ubacivbanjem lopti iz auta.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-3): Labrović- Pandža, Schildenfeld, Bilić- Pajić, Ćurić, Bulat, Mina- Prince, Sahiti, Bailone (Jurić).
Sudac utakmice je Ivan Bebek iz Rijeke, a susret Šibenika i Lokomotive igra se u subotu u 15 sati na Šubićevcu uz izravan TV prijenos na trećem kanalu Arenasporta.

18. travanj 2024 19:02