StoryEditorOCM
NogometOrijent na Šubićevcu

Je li vrijeme za prvu pobjedu u 2020. godini? Nakon poraza na Krimeji, Šibenik je krenuo u nezaustavljivu seriju

Piše Krešimir Gulin
6. ožujka 2020. - 12:58

Nogometaši Šibenika, uvjerljivi lideri 2.HNL, u pomalo su apsurdnoj situaciji. U dva kola drugog dijela prvenstva još uvijek su bez pobjede, međutim i s dva remija povećali su prednost na tablici pred najbližim pratiteljima Orijentom i Rudešom, na 11 i 12 bodova. 'Narančasti' bježe 11 punata i Croatiji iz Zmijavaca, no Imoćani nisu opasni u utrci za promociju u 1.HNL, jer nisu predali zahtjev za prvoligašku licenciju.

Premda je Šibenčanima situacija na tablici itekako komforna, silno žele tu prvu pobjedu u 2020. godini. Prva prigoda za to je u subotu kada im na Šubićevac stiže riječki Orijent. Momčad s Krimeje je dužnik Šibenčanima koji su na Kvarneru doživjeli prvi prvenstveni poraz (0:1) i odigrali vjerojatno najlošiju utakmicu u sezoni:

- Istina, ali nakon tog poraza smo napravili veliku seriju pobjeda. Vjerujem da ćemo sada slaviti na Šubićevcu i opet otpočeti pobjednički niz. Činjenica što lovimo prvu pobjedu u novoj godini nam je motiv više. Orijent je čvrsta momčad, bez nekih ekstra pojedinaca, ali u globalu kvalitetna. Zanimljvo, osvojili su isti broj bodova kući i u gostima. Taj podatak nas tjera na oprez, kao i činjenica da imaju dobru kontru i prekid - kaže Krunoslav Rendulić, trener Šibenika.

Optimist je i Martin Vukorepa, pouzdani stoper 'narančastih':

- Obje utakmice u drugom dijelu prvenstva smo odigrali dobro i držim da smo u obje zaslužili pobjede. No, poklopila su se dva remija. Ništa zato, važno je da je ekipa dobro pripremljena. Protiv svakoga na Šubićevcu idemo na pobjedu, pa ni Orijent neće biti iznimka. Činjenica je da svatko protiv Šibenika igra na 300 posto, a isto očekujem i od Orijenta. Zato smo svjesni težine zadatka koji nas čeka- rekao je Vukorepa.

Rendulić uglavnom ima slatke brige oko početnog sastava. Nakon što se ranije oporavio Vukorepa, prvi član udarnog stoperskog para, na dobro putu povratka u momčad je iskusni Boris Pandža, koji je trenirao u petak. Pandža jako puno znači za ekipu Šibenika, premda su Karlo Bilić i Branimir Barišić dobro odradili posao mijenjajući Pandžu i Vukorepu.

Jedini koji bi mogao izostati zbog ozljede je Ganac Prince Ampem Obeng, a njega će u tom slučaju odmijeniti Luka Celić.

Utakmica Šibenik- Orijent igra se u subotu u 13 sati, uz izravan TV prijenos na HNTV-u.

 

20. travanj 2024 00:51