StoryEditorOCM
Nogometvijesti sa šubićevca

Iskusni bek i pouzdani vratar produžili vjernost Šibeniku: Deni Jurić, najbolji strijelac iz prošle sezone, blizu prelaska u Osijek!?

Piše Krešimir Gulin
21. lipnja 2021. - 14:18
Josip Kvesić, Stipe Bačelić- Grgić i Lovre Rogić potpisali ugovore sa Šibenikom do ljeta 2023. godine.HNK Šibenik, Cropix

Josip Kvesić, 30- godišnji lijevi bek i Lovre Rogić, 26- godišnji vratar, produžili su vjernost Šibeniku. Obojica su potpisali ugovore s Narančastima do ljeta 2023. godine.

Iskusni Kvesić u projekcijama španjolskog trenera Rosasa trebao bi biti rješenje za lijevi bok u defanzivi u kombinaciji s Kolumbijcem Minom, koji je prošle sezone pokazao promjenjivu formu. Počeo je dobro pa se svidio čak i visokim kriterijima sklonom Krunoslavu Renduliću, da bi potom u nekoliko utakmica bio izravni krivac za gubitak bodova. Rosas ne bi trebao smetnuti s uma kako bi na lijevom beku mogao koristiti i Karla Bilića, nominalno stopera, ali i igrača koji je vrlo solidne partije davao i na poziciji uz aut liniju.

Lovre Rogić u pripreme je startao kao prva šibenska' jedinica'.To je i logično ako se zna da ima određeno prvoligaško iskustvo te da je na koncu prošle sezone vrlo dobro iskoristio prigodu nakon što je postalo jasno da Nediljko Labrović napušta Šubićevac i odlazi u Rijeku. Ili, Rogić je prošlu je sezonu ukupno branio u 16 utakmica HT Prve lige te se istaknuo odličnim obranama u nekoliko utakmica te je potpis novog ugovora bio samo logičan slijed zbivanja.

Međutim, Rogić mora znati da mu za vrat ozbiljno puše mladi Antonio Đaković kojega su Narančasti povukli s posudbe iz vinkovačke Cibalije. Naime, stasiti Šibenčanin vrlo dobro je branio u slavonskoj ravnici minule drugoligaške sezone, a i prije odlaskau Vinkovce slovio je za silno nadarenog čuvara mreže, a sada je stekao i prijeko potrebno iskustvo.

Što se dolazaka novih igrača tiče, trenutačno su se Šibenčani zaustavili na brojci četiri.Svakako najzvučnije ime je ono povratnika Stipe Bačelića-Grgića. Podsjetimo, 33-godišnji veznjak napustio je Slaven Belupo i vratio se u matični klub kojeg je napustio u ljeto 2010. godine, odnosno nakon povijesnih uspjeha Šibenika- finala Kupa s Hajdukom i igranja u Kupu UEFA.

Koliko bi Bačelić- Grgić trebao značiti Šibenčanima dovoljno govori njegova statistika u 1.HNL. U tom natjecanju Bačelić je odirao 118 utakmica, zabio 37 golova i nakupio 20 asistencija.

Puno se očekuje i od 24- godišnjeg stopera Stefana Perića, koji ima solidan životopis. U Šibenik je stigao iz austrijskog Wolfsbergera, gdje je igrao u Europskoj ligi, među ostalim i protiv Dinama.

Novi desni bek Šibenika je Adam Benić, koji je došao iz Osijeka. Njemu bi društvo mogao praviti njemački Hrvat Jozo Stanić ako zadovolji ukuse struke na probi. Tko zna, možda se prvoj momčadi priključi i Kolumbijac Juan Pablo, koji se navodno svidio španjolskom treneru, i pojača konkurenciju na desnom beku.

Konačno, novi igrač Narančastih je i 'vječni' talent Dinama 20- godišnji krilni napadač Antonio Marin. On će idućih godinu dana provesti na posudbi na Šubićevcu. Navijači Šibenika se nadaju kako će baš na Šubićevcu njegov talent konačno 'eksplodirati'.

Što se ljetnog prijelaznog roka tiče, najteži zadatak prvog operativca kluba Eduarda Zapate je pronalazak pravog centarfora. Premda još nema službenih vijesti, mali su izgledi da na Šubićevcu ostane sjajni Deni Jurić. Trenutačno je lanjski prvi strijelac Šibenika najbliže Osijeku. U tom kontekstu moguć je dolazak nekolicine igrača iz Gradskog vrta na posudbu na Šubićevac.

Kako doznajemo, Šibenčanima su interesantni ofenzivci Beljo, Špoljarić i Kuprešak koji će teško naći mjesto u prvom planu kod Nenada Bjelice.

24. travanj 2024 14:13