StoryEditorOCM

Crnica stopostotna u ovoj godini: ‘Piksi‘ i Juha srušili Dubrovčane pojačane sa španjolskom zvijezdom

Piše Krešimir Gulin
15. veljače 2020. - 20:57

U 2020. godini za malonogometaše Crnice samo ruže cvatu. Naime, Šibenčani su u trećoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmici zabilježili i treću pobjedu.

Na Baldekinu su slavili s uvjerljivih 8:3 (5:1) protiv dubrovačkog Squarea u dalmatinskom derbiju. Ovom pobjedom su Šibenčani praktički zacementirali jednu od prve četiri pozicije uoči play offa, ali i najavili da su spremni za velike stvari ove sezone.

S druge strane, Dubrovčanima nije pomoglo ni igranje zvučnog pojačanja Španjolca Lozana s kojim su pojačali koloniju stranaca koju uz njega čine još i Brazilci Dos Santos i Grahl. Jer, ovaj put su puno učinkovitiji internacionalci Crnice, premda pravo nastupa nije stekao Gruzijac Sebiskveradze.

Crnici su za slavlje bili dovoljni Srbin Stojković i Finac Savolainen. Srbin, kojeg su Šibenčani prozvali Piksi, po nekoć sjajnom nogometašu Draganu Stojkoviću, briljirao je u polju. Finac je pak po običaju, bio gotovo nesavladiv među vratnicama.

Inače, pred utakmicu, Crnica je imala puno problema s ozlijeđenim i 'načetim' igračima. A kada se na samom početku ozlijedio i kapetan Vuković, nije baš bilo realno očekiti glatku pobjedu. Zanimljivo, druga je to pobjeda Crnice koju potpisuje pomoćni trener Hrvoje Slavica, koji je utakmicu vodio umjesto kažnjenog Mladena Perice. Pod vodstvom bivšeg dugogodišnjeg golmana Šibenika, Crnica je nakon Novog vremena 'srušila' i Square.

Poveli su domaćini već nakon sedamdesetak sekundi igre, nakon što je kapetan gostiju Cvjetković nespretno pogodio vlastitu mrežu. Potom je vižljasti dribler Stojković s dva lijepa gola digao prednost Crnice na visokih 3:0.

Vidio je trener Squarea Bačić da je vrag odnio šalu i pozvao time out. I netom što su se momčadi vratile na parket, zabio je Brazilac Grahl za 1:3.

Međutim, umjesto preokreta, do velikog odmora je pukla 'petadra' u mreži Dubrovčana. Vratara gostiju Turuka svladali su Perić i Subotić udarcem s deset metara, budući da su gosti iskoristili bonus.

Više od polovice drugog poluvremena, gosti su pokušavali s igračem- golmanom smanjiti visoko vodstvo Crnice. Na njihovu žalost, to im nije pošlo za rukom, već je Šamija odmjerenim udarcem sa svog šesterca zabio i šesti gol za Šibenčane, kojom je otklonjena svaka nada Squarea u preokret.

U samoj završnici, popustila je koncentraciju obiju obrana, pa su gledatelji mogli uživati u još nekoliko atraktivnih pogodaka s obje strane.

Crnica- Square 8:3 (5:1)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 400. Suci: Mislav Džeko (Zagreb) i Boris Stanić (Zagreb).

Strijelci: 1:0 Cvjetković (2./ag), 2:0 Stojković (5.), 3:0 Stojković (10.), 3:1 Grahl (10.), 4:1 Perić (14.), 5:1 Subotić (18./10 m), 6:1 Šamija (33.), 6:2 Kuraja (36.), 7:2 Šamija (36.), 7:3 Dos Santos (39.), 8:3 Maričić (40.). Najbolji igrač: Miloš Stojković (Crnica).

Crnica: Savolainen, Marčić, Škugor, Subotić, Protega, Stojković, Vuković, Žilić, Šamija, Perić, Radić, Radaj.

Square: Turuk, Džanković, Cvjetković, Gašpar, Kuraja, Lozano, Grahl, Konsuo, Dos Santos, Hrkač, Primić.

20. travanj 2024 13:57