StoryEditorOCM
Mali nogometMali nogomet

Crnica dočekuje ‘crnu mačku‘ na Baldekinu: Vrijeme je da se sruši neugodna tradicija

Piše Krešimir Gulin
20. veljače 2020. - 11:48

Malonogometaši Crnice sjajne stvari rade u 2020. godini. Šibenčani su pobijedili u sve tri prvenstvene utakmice ove godine. Takav učinak lansirao ih je na treće mjesto na tablici. Ili, Crničani su u džep odavno stavili vizu za play off, a praktički su osigurali i dobru startnu poziciju, koja će im jamčiti prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.

No, do doigravanja ima još dosta vremena i prepreka koje treba preskočiti. Prva je zagrebački Dinamo, koji na Baldekin stiže u petak u 20 sati.

Zagrepčani su 'crna mačka' za Šibenčane. Jer, otkako se Crnica natječe u 1.HMNL nikad nije pobijedila Dinamo. Bolan je i poraz kojeg su doživjeli (0:4) u prvom dijelu sezone u trešnjevačkoj Kutiji šibica:

- Za sve postoji prvi put, vrijeme je da srušimo tu neugodnu tradiciju. Momci igraju stvarno odlično, i tko zna gdje nam je kraj- govori Hrvoje Slavica, pomoćni trener Crnice.

Nekadašnji dugogodišnji vratar Šibenika vodit će Crnicu i kontra Dinama, budući da glavni trener Mladen Perica mora odraditi još jednu utakmicu kazne. Inače, Slavica se dobro snalazi u toj ulozi. U dvije utakmice s Novim vremenom i Squarem zabilježio je dvije pobjede:

- Ha, Štrla (op.a. Mladen Perica) odlično odradi pripremu utakmice, Frane Cinoti je sjajno tjelesno spremio momčad i ja samo odradim lakši dio posla i tri boda su tu. Međutim, glavnina zasluga ide igračima, oni su najzaslužniji za sve dobro što Crnica radi ove sezone- veli Slavica.

Protiv Dinama će u dresu Crnice debitirati Gruzijac Sebiskveradze, koji je dobio izlazno pismo iz Češke, gdje je igrao prije dolaska u Šibenik:

- On bi nam trebao biti pojačanje. Inače, ove sezone smo pogodili s inozemnim igračima. Finski vratar Savolainen je odličan, srpski reprezentativac Stojković također. Bude li Gruzijac upola od njih dvojice, bit će super. Ali, fantastični su i naši domaći momci- Škugor, Protega, Vuković,... Inače, s potonjim imamo problem. Naš kapetan se ozlijedio na zadnjoj utakmici sa Squareom i još ne znamo hoće li igrati u petak- zaključio je Slavica.

Utakmica Crnica- Square igra se u petak u 20 sati uz TV prijenos na Arenasportu.

19. travanj 2024 09:14