StoryEditorOCM
OstaloBogat slavljenički program

U sklopu obilježavanja 150. godišnjice Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku čak 12 kulturnih događaja

10. siječnja 2020. - 13:46

U sklopu obilježavanja 150. godišnjice Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku tijekom ovog mjeseca bit će organiziran bogat program.

 

Za sve uzraste publike pripremljeno je čak 12 programa. Prvi je na redu “Prikazanje života sv. Lovre Mučenika” koji će se u utorak, 14. siječnja u 19 sati održati u crkvi sv. Frane u Šibeniku u izvedbi Hvarskog pučkog kazališta. Ista kazališna družina nastupit će i dan poslije, u srijedu, 15. siječnja, ovaj put u HNK u Šibeniku s predstavom “Ribanje i ribarsko prigovaranje” koja će početi u 20 sati.

 

Teatar “Exit” sa svojim “Konstelacijama” publici će se u šibenskom teatru predstaviti u petak, 17. siječnja u 20 sati, a isti subotnji termin (18. siječnja) u kazališnom foajeu rezerviran je za domaće snage. “Arsenov feral - u sjeni balada”, naziv je večeri koja će proći u znaku šibenske poezije i pjesme (Bagatin bend, D. Šarac i S. Ferić).

 

Program velike obljetnice uključuje i jednu izvanserijsku izložbu. Svoje kostime u srijedu, 22. siječnja u 19 sati u foajeu i atriju HNK u Šibeniku predstavit će akademska kiparica Sara Lovrić Caparin, profesionalna kazališna kostimografkinja. Na koncertu nazvanom “Lukačiću u čast”, pak, u foajeu kazališta u petak, 24. siječnja u 20 sati nastupit će sopranistica Martina Klarić, mezzosopranistica Nera Gojanović, bas Siniša Štrok i pijanistica Gordana Pavić.

 

U subotu, 25. siječnja u 11 sati u HNK u Šibeniku kazališne daske bit će prepuštene Marini Pejnović i Ivanu Penoviću te njihovoj “Avanturi brokule i češnjaka”. Ovaj autorski projekt izveden je u formi dvije samostalne predstave za djecu koje se sadržajno vežu jedna na drugu. Istu večer, u 20 sati u Kulturnom centru Vodice, glumačka postava šibenskog HNK izvest će Krležinu “Ledu” (uloge tumače: Luka Dragić, Franka Klarić, Ivan Jončić, Ivana Gulin, Boris Svrtan, Oriana Kunčić i Roko Radeljak). “Teatarska ćakula” Grozdane Cvitan, Zorana Mužića, Srećka Šestana i Dragana Zlatovića u foajeu HNK u Šibeniku dogovorena je za utorak, 28. siječnja u 20 sati.

 

Na sam Dan kazališta, 29. siječnja u 20 sati teatarski gosti bit će glumačka postava Teatra “Erato” u komediji “Iskrica”, predstavi o tome kako internetski servisi za upoznavanje mogu upaliti pravu iskricu među ljudima. Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku i Gradsko dramsko kazalište “Gavella”, pak, posljednja će dva siječanjska dana (30. i 31. siječnja) razveseliti ljubitelje dramske umjetnosti predstavom Ive i Vinka Brešana ”Kako je počeo rat na mom otoku”. Obe predstave počinju u 20 sati.

19. travanj 2024 07:13