StoryEditorOCM
OstaloUz dan knjižnice

Petak i subota bez zakasnina, a umjesto tri, ubuduće će se moći posuditi četiri knjige, filma ili CD-a

13. veljače 2018. - 15:47




Šibenska Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ misli na svoje korisnike. U petak i subotu, 16. i 17. veljače, knjižnica će obilježiti 96 godina djelovanja i postojanja i to bez puno pompe, radno i korisno, reklo bi se. Dobro će to doći osobito onim malo zaboravljivijim kada je riječ o rokovima vraćanja posuđenih knjiga, DVD-ova, filmova… Naime, u petak i subotu neće se naplaćivati zakasnina pa iz knjižnice pozivaju sve koji su prekoračili rok za vraćanje da vrate građu koju duguju.

 Još jednu dobru vijest imaju u knjižnici. Obradovat će osobito one koji vole čitati, ali istodobno posuđivati i filmove ili glazbene CD-ove, jer će od sada moći posuditi više naslova negoli do sada.

-Od petka, 16. veljače, odjednom će se, umjesto tri, moći posuditi četiri jedinice građe. Drugim riječima, mogu se uzeti četiri knjige ili četiri jedinice iz audio-video odjela ili kombinirati kako želite. To već radi dosta knjižnica u Hrvatskoj, pa smo odlučili da i mi preuzmemo tu praksu – kazao je ravnatelj knjižnice Vilijam Lakić.
 
Lakić kaže kako su se na ovu novinu odlučili i zato jer su ih ljudi znali pitati  mogu li podignuti koju knjigu, pogotovu kada bi u dosadađnjij "kvoti" od tri naslova bio i jedan iz lektire. Također, ubuduće nema ni dosadašnjih ograničenja da se u audio-video odjelu mogu najviše posuditi dva naslova. Sada su sve kombinacije dopuštene, ali rok posudbe i dalje ostaje 20 dana.

 
 
 

24. travanj 2024 00:11