StoryEditorOCM
OstaloDan kazališta

Nera Gojanović i Gordana Pavić otvorile program proslave 151. rođendana šibenskog teatra

Piše Marija Lončar
26. siječnja 2021. - 09:45

Koncertom Viva Espana počelo je sinoć obilježavanje Dana šibenskog kazališta u spomen na 29. siječnja kada je prije 151 godinu teatar počeo s radom.

Uigrani duo, mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić šibenskoj su publici, u gledalištu prorijeđenom epidemiološkim mjerama, donijele jedinstven ugođaj ispunjen zvucima skladbi Enriquea Granadosa, Fernanda J. Obradorsa, Isaaca Albéniza, Manuela de Falle i Xaviera Montsalvatgea.

Koncertom dviju poznatih šibenskih glazbenica počeo je tako ovotjedni program obilježavanja Dana kazališta koji se nastavlja u srijedu, 27. siječnja kada počinje nova sezona Arsenova ferala. I ovaj put posvećen je šibenskim pjesnicima i glazbenicima, a stihove će govoriti glumci Oriana Kunčić, Franka Klarić, Ana Perković, Šime Bubica i Kristian Šupe, a pridružit će im se i ravnatelj Jakov Bilić. U glazbenom dijelu programa zasvirat će i zapjevati gitarist Ante Stošić te Nino Nimac, Toni Lučev i Ivana Bulat iz Trija Bagatin.

Na sam Dan kazališta, 29. siječnja bit će izvedena ovosezosnka premijera šibenskog HNK, predstava Murlin Murlo koju je ražirala Oriana Kunčić, a glume Ana Perković, Franka Klarić, Šime Bubica i Kristian Šupe.

U subotu, 30. siječnja u sklopu novog kazališnog programa KA. strana grada koncert će održati mladi pjevač Alen Đuras uz pratnju Ante Gele.

Svi programi počinju u 20 sati, a broj publike ograničen je na 48.

23. travanj 2024 13:48