StoryEditorOCM
OstaloFESTIVAL U NOVALJI

‘Kate Novaljka‘ ove godine pripala Eciji Ojdanić. Njezin je kabaret ‘preživio‘ cijelu sezonu i ostao u najboljem sjećanju od prošlog ljeta

Piše Joško Dadić
24. kolovoza 2021. - 13:51

Svečano je zatvoren Novaljski trijatar, kazališni festival koji se već šesnaest godina uspješno odigrava na pozornicama Novalje i okolice.

Zadnjeg dana festivala dodijeljena je i već tradicionalna nagrada "Kate Novaljka" – za glumicu ili glumca čija je izvedba ostala u najboljem sjećanju od prošlog ljeta.

image
Ecija Ojdanić u predstavi
Luka Brala

Nagrada je dodijeljena Eciji Ojdanić za izvrsno odigranu monodramu "Vla Vla Vlajland cabaret".

I ove godine, po izboru umjetničkog ravnatelja festivala Gorana Grgića, publika je imala prilike vidjeti brojne kvalitetne predstave.

image
Ecija Ojdanić u predstavi
Luka Brala

Ovogodišnji festival otvorio je "Mistero Buffo" u izvedbi Dražena Šivaka, a tijekom ljeta, u bajkovitom prostoru Vrtova lunjskih maslina, publika je mogla vidjeti i predstave "Uvijek će nam ostati ljubav" teatra Rugantino, "Boksačko srce" istog teatra u koprodukciji s kazalištem Planet Art, "Ne daj se, Nofra!" Kazališne grupe Lectirum, "Ženike" Kazališne družine Ritam igre i "Guja u njedrima" Gradskog kazališta Požega, dok je zadnjeg dana festivala održana premijera predstave "Je l' tako, Zorane?".

20. travanj 2024 08:39