StoryEditorOCM
OstaloTri projekcije

Betina film festival kreće na prvu prekomorsku avanturu: Digli jedra, uhvatili vjetar i završili na Zlarinu

Piše šibenski.hr
20. kolovoza 2020. - 10:48

U susret trećem izdanju festivala početkom rujna u Betini, BAFF je digao jedra, hvata dobar vjetar i plovi prema zlarinskoj luci! Ovog vikenda, točnije u subotu 22. kolovoza s početkom u 21 sat u zlarinskom đardinu (iza hotela) po prvi put će se održati putujući program Betina Film Festivala uz podršku Turističke Zajednice Zlarin.

U projekcijskom bloku organizatori će predstaviti neke od najboljih i nagrađivanih filmova koji su imali priliku zaigrati na Betina Film Festivalu. Tako Zlarinjane očekuju tri izvrsna kratkometražna hrvatska filma.

Projekciju otvara animirani kratkometražni film ‘Biciklisti’(7’) neobiče estetike koji nastaje u režiji Veljka Popovića, nadahnut radovima Vaska Lipovca. Film je komedija začinjena erotikom i ljetnim bojama koja zahvaća duh mediteranskog grada. Tijekom posljednje utrke dvojica biciklista na vrhu ljestvice bore se ne samo za trofej nego i za naklonost dame i ispunjenje svojih fantazija. U međuvremenu, mali mediteranski grad priprema se za dolazak prekooceanskog broda i njegova kapetana.

Slijedi igrani film ‘Malo se sjećam tog dana’ (21’) redatelja Leona Lučeva iz 2018. godine. Film prati Goranovu najmlađu kći Zoe koja slavi deseti rođendan. Dok se prijatelji i obitelj okupljaju na proslavi, Goran će morati čuvati tajnu koja bi svima pokvarila dan. Igra savršenog domaćina, ali jedna će osoba prozreti kroz njegovu veselu vanjštinu, sve do vrtloga emocija koji se trudi prikriti.

Upravo bi ovaj film u trajanju od 20 minuta mogao biti posebno zanimljiv publici jer je ni manje ni više - sniman upravo na otoku Zlarinu.

Projekciju će zatvoriti dokumentarni film ‘Uvik isto’ (40’), koji prati uspješnog šibenskog košarkaša Darija Šarića pri povratku u rodni grad tijekom ljetnih mjeseci. Ovaj dokumentarni film u režiji Slavice Šnur prenosi vrijednosti koje krase košarkašku obitelj Darija Šarića; tatu Predraga, bivšeg uspješnog košarkaša i najboljeg strijelca KK Šibenka svih vremena, mamu Veselinku, legendarnu igračicu šibenskoga Elemesa, te sestru Danu, aktualnu igračicu ŽKK Šibenke.

Podsjetimo, projekcije su besplatne za sve posjetitelje i održat će se u u 21 sat u đardinu iza hotela u prekrasnom ambijentu.

 

 

20. travanj 2024 13:42