StoryEditorOCM
KnjigeDobra ideja

Za Valentinovo darujte knjigu neznancima i ne zaboravite posvetu

10. veljače 2020. - 10:46

Nije Valentinovo samo Valentinovo. Taj datum rezerviran je i za Međunarodni dan darivanja knjiga. Stoga je petak, 14. veljače, šibenska Kulturna udruga "Fotopoetika" iskoristila da pozove Šibenčane da tog dana zaljubljenima, prijateljima, kolegama ili neznancima daruju - knjige.

- Pozivamo sve Šibenčane i Šibenčanke, velike i male, da u svojim domovima sa članovima obitelji i prijateljima, na radnim mjestima s kolegama prikupe knjige od kojih se mogu odvojiti i da ih pripreme za druge. Izdvojili smo nekoliko ideja kako knjigom možemo nekom uljepšati dan, i to u povodu nadolazećeg Međunarodnog dana darivanja knjige i Valentinova, koji se obilježavaju istog datuma, 14. veljače – rekla je Snježana Klarić iz "Fotopoetike", ujedno i voditeljica prve i jedine šibenske Knjižnice na otvorenom.

- Akcija prikupljanja knjiga odvija se pod motom #timskirad_dobarosjećaj te se odnosi na zajedničko prikupljanje knjiga u obiteljskim domovima, među kolegama na radnim mjestima, prijateljima u školama i slično, koje potom mogu ostaviti u Knjižnici na otvorenom, koja je postavljena na šibenskoj rivi uz Turističko-informativni centar kod kluba "Azimut" – objašnjava Klarić i dodaje da svi koji su voljni darovati knjige, svoju akciju mogu i fotografirati.

- Ako fotografirate svoje hrpice knjiga i pošaljete nam na mail fotopoetika@gmail.com ili u Facebook inbox Udruge, mi ćemo ih objavljivati i time ćemo zajedno inspirirati druge na timski rad za zajednicu. No, ne zaboravite napisati posvetu na koricama knjige koju darujete, jer bi ona mogla imati posebno mjesto u srcu osobe koju ćete obradovati tim malim, ali značajnim darom – kaže Klarić i napominje da akcija doniranja knjiga u Šibeniku ne završava s Valentinovom i Međunarodnim danom darivanja knjiga.

Naime, u ponedjeljak, 17. veljače "Fotopoetika" će u suradnji s udrugom "Takeover" organizirati treći "Art na cestu", a prikupljanje knjiga s porukom "udomi me" počet će već idućeg tjedna. Točnije, od ponedjeljaka 10. veljače, Šibenčani će moći svoj knjižni "višak" ostavljati u kutiji koja će biti, posebno za tu namjenu, postavljena u klubu "Azimut".

16. travanj 2024 18:48