StoryEditorOCM
IzložbeIzložba

U šibenskoj Gradskoj knjižnici otvorena izložba Sanje Baljkas: Secret CATS People - poznati i njihove mačke

2. kolovoza 2018. - 12:33

Večeras će u Gradskoj knjižnici u 20 sati biti otvorena izložba fotografija Secret CATS People, Šibenke Sanje Baljkas.

Mačke me, kaže autorica, prate cijeli život a jedan sasvim poseban mačak, Elfy, on mi je inspiracija za ideju o izložbi, on je moj ljubimac i prijatelj...

Izložba je nastala u suradnji fotografkinje Baljkas i još jedne kreativne Šibenke, modne dizajnerice Loredane Bahorić. Na fotografijama će se naći mnoge osobe iz svijeta umjetnosti i mode koji imaju mačke kao kućne ljubimce: modni dizajneri, kritičari, kostimografi, modeli, urednici, fotografi, glumci, redatelji... svaki sa svojom mačkom!

Autorica napominje da to nije izložba samo za ljubitelje mačaka i životinja uopće, nego i onih koji će to tek postati. Sanja Baljkas, fotografkinja i grafička dizajnerica koja živi u Zagrebu, poznata po umjetničkom imenu RedCat, već duže plijeni pažnju javnosti nekonvencionalnim i nadrealističkim fotografijama. Izlagala je u Soho Digital Gallery u New Yorku, imala je šest samostalnih i niz skupnih izložaba diljem svijeta. Ostvarila je suradnju s brojnim domaćim i stranim dizajnerima, sudjelovala u projektu Fotosofia Damira Hoyke.

„Volim raditi neobično i pokazati kako se stvarnost može gledati na drugačiji način i izazvati reakciju kod gledatelja- od iskonskog straha do senzualnih osjećaja- govori autorica kojoj su uzori Salvador Dali, Tim Walker, Tim Burton... „Inspiraciju nalazim u svojoj podsvijesti i neiscrpnoj mašti, naklonjena sam nadrealizmu i uzbudljivo mi je mijenjati i izobličavati realnost fizičkog svijeta i dodavati mu novu dimenziju. Većinom radim po intuiciji i puštam da me ona vodi...govori Sanja Baljkas.

Nakon otvorenja u 20 sati u Gradskoj knjižnici, gdje će uz Sanju Baljkas biti i suautorica ovog koncepta Loredana Bahorić, predviđeno je druženje i program za prijatelje i posjetitelje, u staroj gradskoj jezgri.

20. travanj 2024 06:41