StoryEditorOCM
Glava šotobracoPreventivne mjere

Komplicirani život: Oni nama štricaju u facu, a mi moramo u lakat

Piše Branimir Periša
24. ožujka 2020. - 08:28

 

 

 

- Kolko vas je?- izašla je Dobra Parona s pitanjen prid svoju betulicu pari da u redu prid vratima koja zaključava stoji ne znan kolko mušterija, a ne samo nježini najmiliji El Tigre i Bili Smo Uskoro, već grintavi zato šta ona konplicira život.
Uživila se u preventivne mire protiv koronavirusa pa je odlučila u betulicu puštavati samo nolko gostiju kolko ih more stajati na metar udaljenosti jedno od drugoga, a u ovomen slučaju to je uprav’ dvoje ojačih.

- Šta niste angažirali zaštitara, ka u pravin firmaman da regulira ulazak mušterija?- grinta El Tigre, na šta mu je rekla da je tila, al’ nije sigurna oće li jon Vlada refundirati otaj trošak. Jerbo, kako je krenilo, odgodiće jon plaćanje poreza za tri miseca, pa će in tek tada morati platiti od onoga šta nema niti će tako skoro imati.

- Ako ništa, daće nan tobože povoljne kredite!- rekla je ona, a na to je B.S. Uskoro oprezno primjetija da Vlada ni jednon riči nije spomenila oprost dila poreza, niti to da bi ičin, a koronon najmanje, mogla biti ugrožena radna mista u razgranatomen birokratskomen aparatu države.

- Eto vidite - nadoveza se El Tigre, cideći pivu iz boce da ne bi pokupija kaki virus iz sumnjivo oprane čaše - kako nan se Vlada s otim mirama pomoći građaniman i gospodarstvu ištricala direktno u lice, a s druge strane, od nas se oće da ako kišemo i štricamo, činimo to u lakat!

Ima zaliha spize

Dobra Parona nemoćno je odmanila rukon namisto odgovora, i onda in se pofalila da ma šta bilo već sutra, ima lipih zaliha dobre, kalorične spize, pa šta bog dade. Nato je šoto šanka izvukla nešto tamno i ukočeno, šta in se učinilo ka bokun daske, rastova praga od žejezničke pruge ol’ cipanica... Jedino su velika, ošušena ušesa upućivala na to da je rič o dobroj oglavini.

- Evo je, crna slavonska i takih iman za sto godina, pa da vidimo!- veselo je zacičala, gledajući u oni skalp ka u uprav’ otkriveno cjepivo protiv nevolje šta je snašla cili svit.

- Je, ima toga, al’ da prostite, zaliha van pari ka da je priostala iz neke druge, davne epidemije… - otfrknija je El Tigre sa gadljivon facon, na šta se ona zamislila. Tičja gripa? Oli svinjska?

- Ma ke! Velika kuga iz 1649., šta je pokosila Šibenik. A dvi godine prije, naši branitelji protiv Turaka sa tvrđave Barone i sv. Ivana ispaljivali su oglavine iz otoga vašega kontigenta na agresora u nedostatku topovskih kugla...

- Štrica se naveliko, vidin ja! - rekla je ona, a on je odgovorija da je oto očekivano, jerbo će ionako danas -sutra prići na on lajn komunikaciju ka u Italiji, pa su mu ovo ultimi škoši u judskomen divanu za niko vrime.

- Odlično! Razradite mi on lajn ideju kako ćemo crnu slavonsku dogodine prodati turistima ka srednjovjekovno topovsko streljivo. Vlada plaća, ako Plenki ne štrica... A sada, štrcajte kući, vrime je isteklo...

19. travanj 2024 23:06