StoryEditor
ReflektorNEŠ, NE!

Dnevna doza splitskog nereda: Zahvaljujući nama, Grad je umjesto 150.000 kuna Kerumovu menageru platio tri puta manje za sramotu od cirkusa na ledu! Nije prvi put da je Karaman ostao kratkih rukava

Piše Gabrijela Radanović
31. siječnja 2020. - 23:59

Premda je gradonačelnik Andro Krstulović Opara kazao kako o kvaliteti ne može govoriti, jer je to osobni doživljaj, fotografije predstave na ledu održane na Gripama 6. prosinca prošle godine, najblaže rečeno izgledaju kao predstava u režiji djece koja žive u istom portunu.

Da je najavljena izvedba dječja predstava, vjerojatno nitko ne bi prigovorio, ali su građani, prema najavama, trebali prisustvovati “programu koji očarava publiku širom svijeta, donosi osmijehe i zabavu mlađima, a starijim generacijama vraća sjećanje na nekadašnje cirkuske arene” i koji se izvodio “pred više od 200 milijuna gledatelja u više od 50 zemalja”.

Možda najbolje da pogledate fotografije i sami se uvjerite jesu li građani dobili ono što je najavljivano.

Za organizaciju te izvedbu i akrobatskog spektakla na ledu, koji se održao na četvrtini površine parketa dvorane Gripe, a možda smo puno i rekli, Banovina je poznatom organizatoru gradskih manifestacija Damiru Karamanu osigurala 50 tisuća proračunskih kuna. Dodjelu tog novca su potvrdili Zaključkom od 10. prosinca objavljenom u Službenom glasniku.

Međutim, dobro smo prošli, budući da su tvrtki “Karaman koncert” nekoliko dana prije, u Zaključku objavljenom 6. prosinca, namjeravali dati čak 150 tisuća kuna za organizaciju te manifestacije, ali su se iz nekog, nama nepoznatog razloga, predomislili.

Sve korake i odluke Banovine popratila je “Dnevna doza splitskog nereda”.

- Zahvaljujući nama građanima koji smo digli buku, te vijećnicima koji su o ovome postavljali upite i na Gradskom vijeću ona sramota od Cirkusa na ledu dobila je "samo" 50.000 kuna umjesto 150.000 kuna - objavili su na Facebook stranici Dnevna doza splitskog nereda, podsjećajući kako je organizator cirkusa na ledu ista ona osoba koja je za organizaciju proslave 70. rođendana Torcide pokušala uzeti 300.000 kuna novca bez znanja te navijačke skupine.

- Drugim riječima, građani su u mjesec dana putem društvenih mreža spasili 400.000 kuna koje je gradonačelnik pristao dati event manageru Keruma - napisali su na FB Dnevne doze, aludirajući na Karamana.

Međutim, i kod slučaj proslave rođendana Torcide, gradski oci su se predomislili nakon što je sve izašlo u javnost, a Klub navijača “Torcida” se oštro ogradio od organizacije te manifestacije.

– Na inicijativu istaknutog organizatora manifestacija i promotora koji je blizak političkim krugovima predložit će se iz gradskog proračuna izdvojiti iznos od 300 tisuća kuna za obilježavanje 70 godina od osnutka Torcide. Tim iznosom bi, naravno, raspolagala tvrtka spomenutog promotora.

Klub navijača “Torcida” o tome ništa nije znao niti je odobrio korištenje svog imena u svrhu ičijeg skupljanja političkih bodova, a pogotovo ne kako bi netko na imenu Torcide ostvario profit. Torcida je navijačka skupina i profit nije u našem rječniku!

Da se politiku i njezine potrčke pitalo, Torcida ne bi dočekala ni prvi, a kamoli sedamdeseti rođendan – poručili su iz Kluba, a na koga se naslov “Evo ti promocije, promotoru” odnosi nije bilo teško pretpostaviti.

S Gradskog vijeća povučena točka o financiranju organizacije rođendana Torcide; Karaman: Želija san napravit spektakl, nije ispala dobra komunikacija, ima san dobru namjeru...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. srpanj 2021 06:40