StoryEditor
Auto motolada niva

Grandiozne metamorfoze nisu se dogodile, ali i dalje ne morate razmišljati o kvaliteti ceste dok je vozite

Piše R. R.
24. ožujka 2020. - 16:29
Lada

Od kraja 2019. godine AvtoVAZ proizvodi obnovljenu Ladu 4×4, svima poznatu po starom imenu Niva.

Neke grandiozne metamorfoze se nisu dogodile, iako je prošlo skoro 30 godina od posljednje značajne modernizacije Nive. Ipak, nove promjene su uočljive. Glavna novost je potpuno nova armaturna ploča na kojoj se nalazi nova centralna konzola s okruglim komandama klime, grijanja i ventilacije – umjesto dosadašnjih „klizača“.

Prednja sjedala su postala puno bolja po obliku, profilu i punjenju. Na zadnjoj klupi je, kao i ranije, malo prostora. Lada 4×4 nije pretrpjela promjene vanjskog dizajna ako se izuzme novi prednji branik s integriranim maglenkama na bolje opremljenoj verziji Urban. Motor snage 83 KS dovoljan je za Ladu Nivu ako se vješto koristi mjenjač i reduktor. Vozač i dalje ne mora razmišljati o kvaliteti ceste dok vozi Ladu 4×4 zahvaljujući standardnoj metalnoj zaštiti podvozja.

Svi koji sjede za volanom Nive znaju da će potrošnja goriva biti velika. Kada se vozite u automobilu sa 1,7-litrenim motorom pri brzini od 105-110 km/h, treba računati na 10,5 l/100 kilometara. Rezervoar goriva je i dalje skromnog kapaciteta: 42 litre u trovratnoj i 65 litara u dugačkoj verziji s pet vrata. Na novoj Ladi Nivi sada je pojačana akustična izolacija, ali ona nije bila od prevelikog efekta.

#AUTO-MOTO#LADA NIVA

Izdvojeno

03. srpanj 2020 08:40