StoryEditorOCM

posjet istriHercegovci "okupirali" Vodnjan

Piše PSD.
29. studenog 2014. - 01:52
herc
Na 10. sajmu mladog maslinovog ulja u Vodnjanu održanom od 14. do 16. studenog, Hercegovinu su predstavljali članovi udruge Hercegovački plodovi Mediterana iz Stoca i JU Radimlja: Zoran Raič i Ante Vujinović, Slavko Ramljak, Aida Kohnić, Davor Radić i Zdenko Sesar.

Na Danima mladog maslinovog ulja (DMMU), koji u Vodnjanu okupljaju maslinare i uljare cijele jadranske s ciljem da se širokoj javnosti predstave kvalitete mladog maslinovog ulja, a time i zdrave prehrane, Stolac i Hercegovina su predstavljeni svojim najboljim proizvodima.

Brojni posjetitelji hercegovačkog štanda mogli su degustirati autohtone hercegovačke proizvode: šipak, smokve, masline i maslinova ulja, ali se i pobliže upoznati s turističkim potencijalima općine Stolac.

Udruga Hercegovački plodovi Mediterana je jedan od pokretača razvoja hercegovačkog maslinarstva, okuplja znatan broj maslinara te već sedmu godinu za redom organizira u Stocu sajamsku manifestaciju na kojoj se, pored maslinara, okupljaju i proizvođači i prerađivači šipka, smokve i drugih hercegovačkih proizvoda.

„Nadamo se kako će Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu imati još puno uspješnih godina, a Općina Stolac i Hercegovački plodovi Mediterana nastaviti će se truditi u najboljem svjetlu predstavljati Stolac i Hercegovinu i maslinarstvo u BiH“, izjavili su zadovoljno u Vodnjanu za Maslinu članovi hercegovačke ekipe.

Zoran Raič

24. travanj 2024 23:58