StoryEditor
Životživot u italiji

Uspješna manekenka iz Hercegovine s Himalaje se vratila u horor:  Do posljednjeg trena nosila sam revije u Milanu, sada se tjednima ne mičem iz stana

Piše Zoran Šagolj
31. ožujka 2020. - 18:50
Instagram

Siječanj i dobar dio veljače top manekenka Nataša Borozan, inače rođena Mostarka, provela je u Nepalu. Tamo je s još 19 kolegica i kolega iz cijelog svijeta sudjelovala u pothvatu kojim je oboren svjetski rekord i ušao u Guinnessovu knjigu: na 5643 metara, nadaleko poznatoj pješčanoj stazi Kala Patthar, nasuprot krovu svijeta, Mount Everestu, odradili su modnu reviju na najvišoj nadmorskoj visini ikada.

Nataša je sve do povratak u MIlano, gdje još je već dugo stalna adresa stanovanja i ima uhodani biznis u modnoj industriji s vlastitim brendom, mislila da od 11 dana pješačenja, života bez tuša, vode koju su pili topeći snijeg i spavanja u šatorima na minus 30 s vrlo malo kisika, nema ništa gore na ovome svijetu. Ali prevarila se.

MIlano i Lombardija dočekali su je u već poodmaklom stadiju epidemije koronavirusa. Teško oboljeli na respiratorima i smrtni slučajevi sve su više postajali dio svakodnevnice. Kasnije će se sve pretvoriti u horor.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

good morning #13pm #stayhome

Objavu dijeli NATASHA (@natashaborozan_official)

- Ja sam radila do posljednjeg dana. Nosila sam revije i za vrijeme tjedna mode u Milanu - rekla nam je Nataša kada smo jučer s njom stupili u kontakt.

Baš na vrhuncu događaja koji spominje, počeo se i život lagano paralizirati u Milanu i okolici. Neke od revija čuvenih kreatora, poput one Giorgia Armanija, održane su iza zatvorenih vrata kada se pronijela vijest o 76 oboljelih u cijeloj Italiji. Svi koji su željeli vidjeti njegove novitete za sezonu jesen/zima 2020., upućeni su na live-stream preko službene web stranice.

- Iako su se svi pazili, ja sam tada sam bila u kontaktu s dosta ljudi iz cijelog svijeta. Priznat ću vam da sam se uplašila da nisam od koga pokupila virus. Hvala Bogu, nisam uočila nikakve simptome u danima i tjednima što su uslijedili - navodi Borozan.

Posljednja duže od tri tjedna je i sama u najstrožijoj karanteni koje su Milanu i sjeveru Italije, na preporuku epidemiologa, nametnule lokalne i državne vlasti.

- Poštujem karantenu i nigdje se ne mičem iz stana. Jedini je izuzetak to što izvedem psa u šetnju na doslovno pet minuta i ne dalje od 200 metara od zgrade. Znate, prilično su visoke i kazne za sve one koji se toga ne drže - veli nam manekenka.

A kako je uspjela obuzdati svoj hercegovački temperament i još izraženiju sklonost avanturama diljem svijeta?

- Pokušavam upotpuniti dane radeći korisne stvari po kući, kakve sam dobro znala zanemariti u 'normalnoj' svakodnevnici, dok sam za poslom trčala s jedne revije na drugu, iz zemlje u zemlju. Radim jogu, čitam knjige, pogledam pokoji film i seriju. I da, isprobavam moje kulinarske vještine i odmaram. Za sada je sve u redu, ja sam dobro, ništa mi nedostaje - opisala nam je, a svi njezini pratitelji su jednu od lekcija joge mogli vidjeti na Instragram profilu.

I sama se pita kako će sve to izgledati jednog dana kada se sve vrati u normalu. Posebice je kopka što će biti s modnom industrijom, uz koju je vezala svoju profesionalnu sadašnjost i budućnost.

- Sada je najvažnije biti strpljiv i slušati preporuke struke. Zato i svima u Splitu, meni jednom od najdražih gradova, u koji nastojim svratiti svako ljeto, šaljem poruku: Ostanite doma! - poručila je Nataša Borozan iz Milana.

#NATAŠA BOROZAN#MILANO#KORONAVIRUS#ITALIJA

Izdvojeno

02. lipanj 2020 17:21