StoryEditor
Životšok u australiji

Poznati kuhar hrvatskih korijena kojeg je obožavao Gordon Ramsay iznenada umro: ‘Odjednom mu je lice postalo ljubičasto i srušio se...‘

Piše JL
9. ožujka 2020. - 08:29
Arhiva

Australiju je potresla vijest da je ovog tjedna u Brisbaneu sa 50 godina iznenada preminuo vrhunski kuhar i 'chef' Mark Maric, inače hrvatskih korijena.

Kako javlja Daily Mail, Mark - kuhar kojeg je obožavao i Gordon Ramsay - najvjerojatnije je umro uslijed srčanog udara.

Njegov sin medijima je ispričao kako je jedan od posljednjih obroka kojeg je otac pojeo bilo ujedno i njegovo najdraže jelo - sarma - koje tamošnji mediji opisuju kao "hrvatske mesne rolice sa kupusom". Mark, obitelji posvećen otac četvero djece, bio je veliki zaljubljenik u hrvatsku kuhinju, što je često i rado isticao u svojim intervjuima.

 Njegov sin Anthony (23) novinarima je ispričao kako je upravo večerao kada je začuo da otac, koji je bio na kauču teško diše.

- Odjednom mu je lice postalo ljubičasto i srušio se - rekao je.

Hitna pomoć brzo je stigla u njihov obiteljski dom te su ga punih četrdeset minuta pokušali reanimirati, ali bez uspjeha.

Anthony je pokrenuo i akciju prikupljanja financijske pomoći za svoju majku, Markovu udovicu Mary, u kojoj je dosad prikupljeno nešto manje od četiri tisuće dolara.

Pogreb višestruko nagrađivanog kulinarskog majstora bit će u ponedjeljak, objavila je obitelj.

#MARK MARIC

Izdvojeno

26. lipanj 2020 20:10