StoryEditorOCM
Živothladno im je

Držite rajčice u hladnjaku? Nakon ovoga to vam više neće pasti na pamet

Piše K.J.
20. listopada 2016. - 15:09
preuzmi

Većina kupaca zna kako rajčice koje stoje u pakiranju više mirišu od onih koje nisu zapakirane u dućanu.

No, znanstvenici nisu uspjeli sasvim shvatiti zašto rajčice koje stoje u hladnjaku mogu reducirati njihovu aromu, piše Mashable

No, nova istraživanja sa Sveučilišta Florida proučavala su strukturu rajčica i pokušala dokazati zašto se gubi aroma na molekularnoj razini. 

Naime, odgovor leži u tome gdje su ubrane, kako su transportirane i u čemu. 

Istraživači su pronašli kako temperatura na kojoj se rajčice nalaze mijenja enzime u povrću. Studija je tiskana u 'Proceedings of the National Academy of Sciences' i dokazala je da su enzimi u ohlađenim rajčicama krivac za gubitak arome.

To vodi tome da svježe rajčice manje mirišu od onih obrađenih. 

'Komercijaliziranim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 00:08