StoryEditor
ŽivotAKTIVNA HRVATSKA

Asja Petersen pokrenula Drnišane, ruke je dala i Sopek, a odaziv je bio sjajan. Vježbalo se ‘tuta forza‘, Ivana Menđušić ističe: Imamo mi Prominu!

Piše PSD
18. rujna 2020. - 16:09
Selfie na Poljani: Renata Sopek, Asja Petersen i kineziolozi Lukrecija Dragic i Karlo KliglNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Drnišani prema jeseni putuju tjelesno osnaženi, budući su s velikim interesom pohodili projekt Aktivne Hrvatske i treninge proslavljene Asje Petersen, održane na Poljani.

"Tjelesna aktivnost je važna, a pogotovo na otvorenom, dok nam to vremenske prilike dopuštaju. Svega 30 minuta vježbanja dnevno prevenira mnoge bolesti..." . čule su se poruke sa skupa.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix


"Drago mi je da smo radili trening Aktivne Hrvatske u Drnišu po prvi put. Imali smo razne uzraste i puno mladih. Ljudi su bili puni energije, bili su otvoreni i dobro su trenirali.

Vjerujem da će danas usvojena znanja koristiti svakodnevno dalje u životu...“  - zadovoljna je bila i trenerica Petersen.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix


Asja Petersen jedna je od naših najpoznatijih trenerica i prva koja je pilates tehniku donijela u Hrvatsku.

Asji su se na pozornici pridružili kineziolozi Lukrecija Dragić i Karlo Kligl, dok je program vodila Renata Sopek. 

"Super smo zadovoljni treningom. Asja je pokazala kako pravilno izvoditi vježbe, a najviše mi se svidio odaziv naših ljudi. Iznenadili su me, moram priznati" - komentirala je Ivana Menđušić iz TZ Drniš te dodala: 

"Drniš ima izvrsnih lokacija za treninge, tu je prije svega vrlo pitoma planina Promina koje je odlična za penjanje i bicikliranje, a odnedavno imamo i slobodno penjanje na Promini, kao i u kanjonu Čikole koje je pola godine suh...“

image
Renata Sopek, Asja Petersen i direktorica TZ Drniša Ivana Menđušić
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix


Projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH, te uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora i Ministarstva turizma i sporta.

Tijekom osam godina projekt je aktivirao više od 37 tisuća ljudi, a s treninzima i edukacijama Aktivna Hrvatska nije prestala ni u vrijeme pandemije koronavirusa.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
item - id = 1045248
related id = 0 -> 1134618
related id = 1 -> 1134103
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. listopad 2021 11:23