StoryEditor
ViralNikoga ne štedi

Snimka pokazuje kako se s koronavirusom bore mladi ljudi, 40-godišnji pastor progovorio o simptomima i poslao poruku: Zahvalan sam što sam uopće živ

Piše PSD
30. ožujka 2020. - 18:25
screenshot Twitter

"Nemojte misliti da vam neće biti ništa. Nemojte ni na trenutak pomisliti kako je samo riječ o prehladi i malo kašlja. Molim vas, pogledajte me i poslušajte", govori u još jednom videu koji je obišao svijet 40-godišnji pacijent obolio od koronavirusa.

Mark McClurg, po zanimanju pastor, jedan je od predstavnika mlađe populacije koji pokušava zajedno s ostalima poslati poruku o tome kako bolest COVID-19 ne ubija samo stare i nemoćne, one koji su teško bolesni i pate od genetski urođenih stanja. Koronavirus ne bira, a to je poruka koja je cilj ljudima koji su se odlučili pokazati u najranjivijem stanju.

Tu je i snimka Tare Jane Langston, 39-godišnje konobarice o kojoj smo već pisali. Ona pokazuje redom na koje je sve bolničke aparate spojena, i sama u nevjerici. Majka dvoje djece nekoliko dana prije nego što je "zalegla" i osjetila teške simptome (jedan od njih je ekstremno jaka, probadajuća bol u prsima) bila je zdrava i fit, velika zaljubljenica u teretanu.

I njena vršnjakinja, Karen Mannering, progovara u videu. Karen je uz to i trudna.

"Ako ćete se naći sa svojim prijateljima na glupom piću, ili ćete se prošetati plažom jer je vrijeme lijepo, možete se vratiti kući s virusom i ubiti nekoga... Samo ne izlazite, nije vrijedno toga", govori i plače iz bolničkog kreveta.

"Imam upalu pluća i borim se za sebe i svoje dijete. Uopće ne znam gdje sam se razboljela, ali jako mi je loše", dodaje.

Snimku ovih troje ljudi podijelio je DW News pod sljedećim naslovom: "Snažna poruka pacijenata hospitaliziranih zbog bolesti COVID-19: Nije vrijedno toga".

Misle, dakako, primarno na ignoriranje preporuka o socijalnom distanciranju, kao i na nepoštivanje higijenskih zakonitosti i kršenje karantene i samoizolacije. A poruka ide još dalje od toga. WHO naglašava, naime, da iako koronavirus više napada starije, mlađi nisu pošteđeni. Nakon što je prošao sav niz groznih simptoma i borio se za svaki dah, pastor s početka priče zaključuje na kraju:

"Zahvalan sam što sam uopće živ".

#KORONAVIRUS#KORONAVIRUS SIMPTOMI

Izdvojeno

21. lipanj 2020 04:38