StoryEditor
ViralPoslije dva mjeseca

Dirljive scene iz Kine nakon karantene obilaze svijet, ali ova je posebna: ponovni susret malih prijatelja nešto je najslađe što ćete vidjeti danas

Piše PSD
10. travnja 2020. - 09:01
Hector Retamal/AFP

Teško se u ovim trenucima veseliti, čak i opustiti kad vidimo scene iz Kine, prve države koja je službeno počela ukidati karantenu uvedenu još u siječnju. Prvi epicentar koronavirusa zbraja štetu nakon tri mjeseca izolacije, a svijet strahuje od novog vala zaraze.

No fotografije s otvorenih kolodvora, aerodroma i iz centara milijunskih gradova isto je tako teško ne shvatiti emotivno. Mnogi se vraćaju kući nakon tri mjeseca, vidjet će drage ljude, vratiti se donekle i normalnome životu. Zagrliti one koji su im tako nedostajali.

image
Hector Retamal/AFP

A iako znantsvenici upozoravaju na prijeteći drugi val, koji bi, ukoliko se stanovnici ne budu pridržavali novih mjera, mogao biti i pogubniji od prvoga, oni koji su izašli iz karantene ne skrivaju emocije. Među fotografijama koje će samo rijetke ostaviti ravnodušnima, osvanula je i snimka koja možda na najiskreniji način prikazuje posljedice izolacije.

Uostalom, pogledajte sami pa procijenite.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 10:05