Overlay
dominantan ‘đir‘

Nije nam dosta industrijskog stila! Intrigantna estetika stara cijelo stoljeće dat će ‘ono nešto‘ svakom interijeru

Foto Shutterstock
14. srpnja 2020. - 12:52

Ne, još nam nije dosta interijera u industrijskom stilu! Estetika starinskih tvornica, industrijskih hala i proizvodnih pogona iz razdoblja od prije cijelog stoljeća, ni desetak godina otkako je ušla u modu ne prestaje nas intrigirati.

Forbes i drugi ugledni časopisi još su mu prošle godine predviđali da će biti jedan od dominantnih stilova u uređenju u 2020, a sudeći po onome što imamo priliku vidjeti u praksi, po društvenim mrežama i u slikovitim editorijalima, bili su u pravu.

Industrijski stil uređenja čije su glavne odrednice dotrajalo, reciklirano drvo i koža, neobrađeni beton i robustni metalni detalji najbolje se uklapa u prostrane prostore s malo pregradnih zidova, no tko ga voli, naći će načina da neke njegove elemente unese i u skučeniji prostor, privatni ili poslovni.

Takvima savjetujemo da odaberu tek nekoliko ključnih detalja dizajniranih u ovom 'điru', a ostatak prostora urede što neutralnije, kako bi birani komadi što bolje došli do izražaja.

To znači da bi zidovi i tkanine trebali biti u tonovima suhe trave i nijansama izblijedjele zemlje ili pak cementno-sive, a za podove je najbolje da su od betona, s dobrim slojem zaštitnog premaza ili pak drveni.

16. travanj 2024 22:01