StoryEditor
Trendzeleni ljubimac

Neobična biljka specifičnog izgleda osvojila je društvene mreže: mnoge podsjeća na mitsko biće, lako se održava na životu, no raste u čudnom smjeru

Piše Ivana Tolj
18. svibnja 2020. - 10:08
Shutterstock

Jedan od najprirodnijih načina kako urediti svoj dom jest obogatiti ga biljkama, a ako kojim slučajem spadate u skupinu ljudi kojoj nikako ne polazi za rukom održati svoje 'zelene sustanare' na životu, za vas imamo jako zanimljivo rješenje koje je k tome i vizualno vrlo privlačno.

Imate li problema s vođenjem brige o biljkama, sukulenti su daleko najbolji izbor. Ove vrste biljki zahtijevaju minimalno održavanja, a svojim raznolikim izborom lako se mogu uklopiti u bilo koji interijer i stil uređenja.

Nama je posljednjih dana posebno za oko zapeo jedan sukulent specifičnog izgleda. Riječ je o tzv. mermaid tail biljci ili 'sireninom repu'.

Biljka je ime, kao što možete pretpostaviti, dobila zbog svog specifičnog izgleda, a na društvenim mrežama otkrili smo da joj popularnost u posljednje vrijeme poprilično raste.

Biljku 'sirenin rep' tako su svojim zelenim kolekcijama pridružili i oni kojima briga za biljke nije mrska, kao i oni nešto inertniji po tom pitanju, a i jedni i drugi tvrde da im je ova zanimljiva biljka unijela dašak oceana u dom. Razlog tome je njena specifična zeleno modra boja i neodoljiva sličnost sireninom repu.

Zanimljivost ove biljke porijerklom iz Južne Afrike je da više raste u širinu, nego li u visinu, a dimenzijama spada u nešto veće vrste. Naime, 'sirenin rep' u visinu može narasti do 70 centimetara, dok se u širinu može protegnuti od 90 centimetara do čak metar i pol.

Sirenin rep inače nije teško održavati, budući da ne zahtijeva puno sunca, niti vode, zbog čega je dobar izbor i za one s malo natrpanijim rasporedom koji ponekad ne stignu zaliti svoje biljčice.

Sirenin rep možete naručiti na brojnim internetskim stranicama koje prodaju biljke, a najlakše ćete ga pronaći pod nazivom 'Crested Senecio Vitalis'.

#SUKULENTI#MERMAID TAIL#SIRENIN REP#ZANIMLJIVE BILJKE

Izdvojeno

22. svibanj 2020 11:10