StoryEditor
Trendsvi ga pretražuju

Isprobali smo recept za kojim su svi poludjeli: dodate li mu i malo čokolade dobit ćete skoro savršen rezultat, no nešto smo mu ipak malo zamjerili

7. svibnja 2020. - 15:44
Shutterstock

Ljubitelji ''banana breada'', koji ima malo veze s kruhom, a puno s viškom na trbuhu baš sada prije ljeta, zasigurno će oduševljeno reagirati na poboljšanu verziju kolača koji je zaludio svijet.

Miješa se u jednoj jedinoj zdjeli, pun je ukusnih sastojaka kao i njegov prehodnik, ali ima i pojačanje u obliku - maslaca od kikirikija.

Ako smo se usudili na početku, u kontekstu običnog kruha od banane, uopće spomenuti višak na stomaku, što bismo tek sada mogli zaljučiti?

Ipak, prije nego ga požurite otpisati, zanimat će vas možda da ovaj skromni kolač ima nešto manje šećera od onoga na koji ste navikli peći, a slatko-slani okus daje mu jednu sasvim neuobičajenu notu. Možete ga obogatiti i sirovim kikirikijem i tamnom čokoladom, u toj varijanti je - skoro pa savršen.

Zašto skoro?

Nakon što smo isprobali recept o kojemu bruje društvene mreže i pišu neki od najpoznatijih svjetskih portala, došli smo do nekoliko zaključaka.

image
Privatni album

Najprije, proces izrade kruha čiji su glavni sastojci u kombinaciji banana i maslac od kikirikija, ponešto je kompliciranija - dok prvotnu verziju možete umiješati uz pomoć žlice, za ovaj ćete najprije trebati upaliti mikser, kako biste sjedinili na sobnoj temperaturi omekšani maslac i njegovu orašastu verziju. Detalji ovdje.

Polako se potom dodaju najprije jaja i šećer, zatim suhi sastojci (brašno, prašak za pecivo i sol) te pire od banane koju ste prethodno gnječili. Čokolada je samo dodatna opcija, za one koji vole slađe, no ako uživate baš u slatko-slanome okusu, preporučili bismo da dodate samo malo narezanih komadića kikirikija.

Sastojci:

- 220 g brašna

- prašak za pecivo

- 1/2 žličice soli

- 75 g maslaca (na sobnoj temperaturi)

- 75 g maslaca od kikirikija

- 130 g šećera (slobodno prepolovite količinu)

- 2 jaja

- 3 manje zrele banane

- čokolada

Konačan rezultat? Iako je nešto manje sočan od običnog banana kruha, a i slankasti okus neće pasati svakome, "peanut butter banana bread" nije slučajno jedan od najtraženijih recepata na Internetu. Uz to je i jako zasitan i proteinima bogat, a uz nešto manju količinu šećera može biti odličan doručak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 18:01