StoryEditor
Showbiztužna godišnjica

Večer nabijena posebnim emocijama: Vela Luka i kolege glazbenici se prisjetili svog Olivera; ‘Ovo je tužno i lipo u isto vrime!‘... Pogledajte tko je sve nastupio

Piše Vinko Paić
29. srpnja 2021. - 23:30

Još na trajektu koji je u četvrtak ujutro zaplovio prema Vela Luci sve je bilo u znaku Olivera Dragojevića.

Putnici su spontano pjevali nezaboravne hitove pjevača koji nas je napustio prije tri godine, a sve je kulminiralo koncertom prigodnog naziva Trag u beskraju koji je uz izravan prijenos na HRT-u započeo u 22 sata. Voditelj manifestacije bio je Duško Ćurlić, dok su neke od najljepših Oliverovih pjesama izveli Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, klapa Ošjak i grupa Dupini.

Kroz srpanjsku glazbenu večer prožetu mnoštvom emocija vodio je producent Ante Gelo s orkestrom kojim je ravnao Alan Bjelinski. Koncert je otvorio Gibonni s pjesmom Dobar dan, nastavio je Tedi s Tragom u beskraju, kojem se u duetu Luce mala pridružio Tolja. Zbog trenutačne epidemiološke situacije i prema preporukama HZJZ-a koncert je održan na pijaci ispred crkve svetog Josipa.

Oni koji nisu uspjeli doći do karte sve su pratili iz obližnjih kafića i velikog videozida postavljenog na Rivi. Posebno lijep ugođaj stvarali su kaići i barke na moru s kojih je dio publike također pratio koncert koji je završio zajedničkom izvedbom svih pjevača. Netom pred kraj izveli su Oliverov bezvremenski hit Galeb i ja kojeg je Dragojević izveo na Splitskom festivalu na Prokurativama davne 1975. Potom su Tedi i Gibonni s prvim taktovima Cesarice Velolučane i goste bacili u euforiju.

Sve su iz prvih redova pratili Oliverova udovica Vesna Dragojević sa sinovima, nevjestama i unucima.

- Ja sam u šoku. Ljudi nam ulaze u kuću jer misle da je muzej. Zaključali smo vrata pa su neki došli s klapom i počeli pjevati. Kad sam izašla ugledala sam 50-ak Slovenaca, počeli su plakati vidjevši me, rekla je Vesna netom prije početka koncerta, dok je Gibonni kazao kako mu je ova večer prepuna emocija, kao u uvijek kad pjeva Oliverove pjesme. Baš kao i prije nego što nas je napustio, pa tako i danas kad više nije među nama, mnogi rado slušaju Oliverove pjesme, bilo da se osjećaju sretno, tužno, zaljubljeno…

Ovo je već treća godina da se na dan Oliverove smrti u rodnoj mu Vela Luci održava koncert kako bi nas podsjetio na njegov vječni trag kojeg je ostavio u naslijeđe generacijama svojih obožavatelja diljem svijeta. Odlična uvertira u tjedan u kojem se slavi pokojni glazbenik bila je već u ponedjeljak kad su glazbenici Marko Tolja, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Mia Dimšić i Ante Gelo na trajektu za Korčulu tijekom plovidbe izvodili njegove pjesme. Prije tri dana svečano je otvorena izložba Oliver u objektivu Livija Andrijića, voditelja foto agencije Cropix koja sadrži 35 pjevačevih fotografija. Sve završava u petak, u 21.30 sati, prigodnim jazz koncertom na kojem će nastupiti Elvis Stanić Group.

Pogledajte djelić atmosfere s koncerta: 


image
Vela Luka večeras
Vinko Paić

Pogledajte kako je izgledao koncert u našoj gornjoj foto-galeriji

item - id = 1116413
related id = 0 -> 1116725
related id = 1 -> 1116720
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2021 01:56