StoryEditor
ShowbizFanovi na aparatima

Stižu nove Harry Potter knjige: J. K. Rowling oduševila obožavatelje diljem svijeta, evo o čemu je riječ

Piše J. V.
31. svibnja 2019. - 12:13

J. K. Rowling, najpoznatija moderna britanska autorica i žena iza knjiga o Harryju Potteru, objavila je fantastične vijesti za sve obožavatelje. Magični svijet koji postoji paralelno s našim, kaže za Guardian, nije završio posljednjom objavljenom knjigom "Harry Potter i Darovi smrti". 

Objavit će, kako je i sama potvrdila, još četiri knjige, ali ne nastavka priče o Potteru, njegovim prijateljima, Hogwartsu i Voldemortovoj tiraniji, već o onome što je bilo - prije svega.

Svojevrsni "prequel" inspiriran je bogatom poviješću škole vještičarenja i čarobnjaštva Hogwarts. "Povijest magije" djelo je s kojim su ionako već upoznati čitatelji - ne samo da ju je spomenula Hermiona Granger već u prvoj knjizi, već ovaj fiktivni udžbenik prati protagoniste sve do posljednjih stranica. Iz njega iščitavaju mudrosti, služe se njime kako bi bolje spoznali sadašnjost, pa ne čudi da je Rowling htjela isto ponuditi i zagriženim fanovima.

Neki od njih možda će se razočarati, ali knjige neće doći u papirnatom obliku, već kao e-knjige na stranici u koju su već ulogirani svi koji su ikada uplovili u svijet Hogwartsa. Pottermore nudi čitav jedan svijet zaljubljenicima u čarobnjaštvo, a uskoro će online ponuda biti proširena i za četiri knjige.

Serija kratkih djela neće obuhvaćati samo povijest magije, već će se ticati i nekih drugih predmeta koje mladi čarobnjaci izučavaju u školi - "Putovanje kroz Čarolije i Obranu od mračnih sila", "Putovanje kroz Čarobne napitke i Travarstvo", "Putovanje kroz Astronomiju", "Putovanje kroz Zaštitu magičnih bića" i druga poglavlja bit će uključena u knjige, pitanje je samo kako će ih autorica organizirati u cjelinu.

Djela su inspirirana, otkriva naposljetku Rowling, audio knjigom "Harry Potter - Povijest magije". Sadržavat će upute, crteže i komentare za čitatelje, a donijeti i "priliku da čitatelji upiju šaroliku povijest likova i zanimljive događaje prave povijesti magije".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by m_ireeneme (@m_ireeneme) on

item - id = 606426
related id = 0 -> 1104856
related id = 1 -> 1089352
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2021 14:20