StoryEditor
ShowbizMladim beskućnicima

Slavni par obavio ‘herojski posao‘, nakon donacija bolnicama ponovno su se istaknuli na humanitarnom planu: ‘Ovo je svijetu sve potrebnije...‘

Piše M. Č.
30. studenog 2020. - 15:49

Slavni glumački par Ryan Reynolds i Blake Lively ponovno su se istaknuli na humanitarnom planu, donirali su 500.000 dolara organizaciji Covenant House, iznos je podijeljen između ogranaka u Ryanovu rodnom Vancouveru i Torontu. Covenant House je privatno financirana američka agencija koja osigurava sklonište, hranu i druge oblike pomoći mladim beskućnicima, onima koji su zbog različitih problema pobjegli od kuće, bili žrtve zlostavljanja...

Za donaciju koju su uplatili 33-godišnja Blake i 44-godišnji Ryan, inače roditelji triju djevojčica, u Covenant Houseu kažu da je nevjerojatan čin dobrote i čovjekoljublja, te kako popularni par zaista razumije da mladi ljudi koji su suočeni s beskućništvom zaslužuju bezuvjetnu ljubav i poštovanje. Pomoć glumačkog para ovoj organizaciji ne završava doniranim iznosom, pozvali su i druge da uplate koliko mogu, a oni će na svaku novčanu donaciju koja stigne do 31. prosinca dodatno uplatiti trostruko veći iznos.

Ryan je poručio da Covenant House osigurava ljubav, nadu i stabilnost za rizične mlade ljude koji su pobjegli od fizičkog, emocionalnog ili seksualnog zlostavljanja.

- Oni obavljaju herojski posao. Za nas pomaganje Covenant Houseu na ovaj način nije donacija nego ulaganje u suosjećanje, nešto što je svijetu sve potrebnije – kazao je Ryan.

Blake i Ryan bili su među prvima koji su velikodušnim donacijama pomogli borbi protiv koronavirusa i najugroženijim kategorijama stanovnika. U prvoj fazi pandemije donirali su milijun dolara bankama hrane u svojim domovinama, SAD-u i Kanadi, a potom su iznosom od 400.000 dolara pomogli četiri bolnice u New Yorku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. siječanj 2021 00:15