StoryEditor
Showbizdobre vijesti

Princ Charles oporavio se od koronavirusa, osjeća se dobro i više nije u samoizolaciji

Piše HINA
30. ožujka 2020. - 15:01
Victoria Jones/AFP

Britanski prijestolonasljednik, sedamdesetjednogodišnji princ Charles koji je bio pozitivan na koronavirus, u dobrom je stanju te više nije u samoizolaciji, rekao je njegov glasnogovornik u ponedjeljak. 

- Glasnogovornik Clarence House potvrdio je da, nakon konzultacija s njegovim liječnikom, Princ od Walesa više nije u samoizolaciji. 

Prošli tjedan iz palače su objavili da je Charles testiran nakon što je pokazivao blage simptome infekcije virusom, i da je u samoizolaciji u Škotskoj gdje nastavlja raditi. S njim se na kraljevskom imanju u Škotskoj nalazi i njegova supruga Camilla koja međutim ostaje u samoizolaciji do kraja tjedna.

Kraljica Elizabeta (93) trenutno boravi u dvorcu Windsor na zapadu Londona sa svojim suprugom, 98-godišnjim princom Filipom i nekoliko članova osoblja i nema zdravstvenih poteškoća.

Tjedne konzultacije, princ Charles, s premijerom Borisom Johnsonom obavlja telefonski.

Johnson je u petak objavio da ima koronavirus, kao i ministar zdravstva Matt Hancock, dok je u ponedjeljak objavljeno da je i Johnsonov viši savjetnik Dominic Cummings, jedna od najutjecajnijih osoba u vladi, razvio simptome preko vikenda i nalazi se u samoizolaciji. 

Simptome koronavirusa ima i glavni zdravstveni savjetnik britanske vlade Chris Whitty koji je u samoizolaciji.
Johnsonov glasnogovornik rekao je u ponedjeljak da je premijer sposoban činiti sve što je potrebno kako bi se koordinirao vladin odgovor na koronavirus.

- On može raditi sve što treba raditi kako bi vodio vladin odgovor na krizu s koronavirusom", istaknuo je glasnogovornik.

#PRINC CHARLES#KORONAVIRUS

Izdvojeno

06. lipanj 2020 02:46