StoryEditor
Showbizjasan stav

Jennifer Lawrence pokrenula profil na društvenoj mreži kako bi otvoreno zatražila pravdu za Breonnu Taylor: Kao ljudsko biće, ne mogu više šutjeti!

Piše PSD
18. lipnja 2020. - 20:08
Angela Weiss/AFP

Glumica Jennifer Lawrence nedavno je izjavila da će pokrenuti svoj profil na društvenim mrežama samo ako je na to potakne nešto uistinu ozbiljno, a čini se da pravda za Breonnu Taylor bila nešto o čemu je jednostavno morala javno progovoriti.

Glumica se tako pridružila Twitteru kako bi istaknula rasnu nepravdu u Sjedinjenim Državama.

U twittu, koji je objavljen u srijedu 17. lipnja, glumica najpoznatija po ulozi u filmovima 'Igre gladi', pozvala je na pravdu za Breonnu Taylor, crnkinju koju je policija ubila u ožujku u Louisvilleu u Kentuckyju.

- Tri mjeseca od njezina ubojstva, obitelj Breonne Taylor, ljudi Louisvillea, Amerikanci širom zemlje i mnogi širom svijeta pozivaju na pravdu. A ipak, ti ​​pozivi su ostali bez odgovora ", napisala je Lawrence.

- Nikakva uhićenja nisu izvršena, a službenici odgovorni za njezinu smrt ostali su zaposleni. Zabrinjavajuće je što je izvještaj istrage bio strašno netočan. Kao netko iz Louisvillea, kao ljudsko biće, ne mogu šutjeti, oštro je napisala.

Pozivajući državnog odvjetnika da privede odgovorne za njenu smrt, Lawrence je nastavila: "Ne smijemo dopustiti da se ubijanje crnaca nastavi u Americi."

Ranije ovog tjedna glumica je na Twitteru objavila video edukativne dobrotvorne organizacije Represent Us istražujući "kako je korupcija razbila naš kazneno-pravni sustav i što možemo učiniti da to popravimo."

Twitter račun Jennifer Lawrence službeno je povezan s dobrotvornom organizacijom, čiji je ona član uprave. 

Organizacija ima za cilj "okupiti konzervativce i osobe željne napretka kako bi se usvojili snažni antikorupcijski zakoni koji zaustavljaju političko podmićivanje i prijenos tajnog novca te sprječavaju namještene izbore", objašnjeno je u opisu.

Ovo je prvi put da je Lawrence iskoristila bilo kakvu javnu platformu za isticanje svojih stavova, priznavši u 2018. godini da radije koristi društvene medije za gledanje, nego li za pričanje.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 21:35