StoryEditor
ShowbizFilantropski ciljevi

Grofica Sophie od Wessexa trčala je na maratonu s humanitarnom svrhom: milja i pol staze za milijun i pol ljudi u VB s teškoćama u učenju

Piše M: Č.
4. listopada 2020. - 15:42

Za razliku od princa Harryja, koji je sudionicima Londonskog maratona zahvalio na sudjelovanju i poželio uspjeh videoporukom iz svog 14,5 milijuna dolara vrijednog doma u Kaliforniji, grofica Sophie od Wessexa aktivno je sudjelovala u maratonu.

Supruga Harryjeva strica, princa Edwarda, najmlađeg sina kraljice Elizabethe II., istrčala je milju i pol u parku Windsor, dio virtualnog Londonskog maratona koji je ove godine zbog pandemije koronavirusa održan pod posebnim uvjetima.

image
David Rose/AFP

Svoju dionicu 55-godišnja grofica Sophie istrčala je u društvu članova Mencapa, vodeće britanske humanitarne organizacije koja pomaže osobama s teškoćama u učenju. Ona je pokroviteljica te organizacije od 2004. godine, a milju i pol istrčala je predstavljajući milijun i pol osoba u Velikoj Britaniji koje imaju teškoća u učenju.

Prema promjenama na ovogodišnjem Londonskom maratonu, trkači su mogli trčati ili hodati 26,2 milje po svom izboru u razdoblju od 24 sata umjesto originalne rute ulicama britanske prijestolnice. Samo su elitni profesionalni atletičari trčali na stazi kroz St. James's Park u Londonu.

image
David Rose/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. srpanj 2021 16:15