StoryEditor
Showbizznaju se 50 godina

Estrada shrvana zbog Rajkove smrti: Nikad neće izići iz mog sjećanja, pjevat ću ‘Skitnicu‘ dok sam živa i dokle budem mogla nastupati bit će sa mnom

Piše M.G/L.G./V.P./J.V.
4. kolovoza 2020. - 21:25

Vijest o smrti glazbenika i skladatelja Rajka Dujmića rastužila je domaću estradu. S nama su svoja sjećanja na Rajka podijelili brojni glazbenici. 

"Tuga mi je velika, šok... Saznao sam prije par minuta, još nisam došao k sebi, ne znam što da vam kažem... Mi smo bili jako povezani. Jako povezani. Da nije bilo Rajka Dujmića, ne bi bilo ni Jasmina Stavrosa, to dovoljno govori. Tek su mi  javili, ne mogu vjerovati. Ogromna, ogromna tuga..."- kazao nam je emotivni Jasmin Stavros.

- Baš me pogodilo... Čuo sam se s dosta naših zajedničkih prijatelja. Velika tuga... - kazao nam je pjevač Alen Islamović, koji će Rajka Dujmića pamtiti "kao velikog čovjeka, kako privatno, tako i kao skladatelja".

Predivno su, kaže, surađivali u grupi "4 Asa", ove jeseni ponovno su trebali nastaviti tamo gdje su stali.

- Druženja s Rajkom sučuvat ću kao jedno prekrasno iskustvo, koje će mi, da budem iskren, faliti. Baš nedavno smo se našli nas četvorica, radili neke stare snimke... Išao sam kod Rajka u stan da vidimo što i kako. Draga srca je to prihvatio, čak smo počeli i raditi na tome da se "4 Asa" ponovno vrate na scenu.

Baš je bio jako, jako radostan što ćemo ponovo zajedno svirati jer je to još jedino što ga je moglo vratiti u život, da malo živne i da svira te najljepše pjesme koje smo izvodili kao "4 Asa". 

Korona pomrsila planove

Vlado Kalember je već s njim počeo raditi na tome i da se ova korona smirila, mi bismo tu priču već ranije pokrenuli. Ali zbog korone smo je ostavili za jesen, mislili smo krenuti u listopadu. A sad... Rajko će mi nedostajati jako puno kao prijatelj, jer smo se, bez obzira na posao, znali često čuti - rekao je Islamović.

– Tužna sam i slomljena, nisam se nadala da će otići – rekla nam je Jasna Zlokić kojoj je Rajko Dujmić napisao neke od njezinih najvećih hitova, poput "Skitnice", "Povedi me", "Na obali", "Ne znam koji vjetar puše", "Ja sam ti jedini drug"...

– Podario mi je predivne pjesme. Sjećanja na njega u ovom su trenutku jako bolna, tužna i sjetna. Baš osjećam veliku bol... Naviru mi suze same od sebe – govori pjevačica teško pronalazivši riječi.

Sjećanja na skladatelja, kaže, neće nikada zaboraviti, a njegove će pjesme s ponosom pjevati dok je živa.

– Bio mi je velika podrška, tražio je maksimum od mene, znao je da mogu više. Jako je vjerovao u mene, divio se mom glasu.

Znao mi je reći: "Ti uvijek daš više nego što očekujem." To mi je davalo veliki poticaj, priznanje, poštovanje... Pamtim ću ga samo po lijepome. Rajko nikad neće izići iz mog sjećanja, pjevat ću do smrti "Skitnicu" i sve te druge divne pjesme koje mi je dao.

Dok budem živa i dokle god budem mogla nastupati Rajko će biti sa mnom – iskrena je Jasna.

'Znamo se 50 godina'

Glazbenik Vlado Kalember potresen je, dakako, gubitkom dugogodišnjeg kolege i prijatelja Rajka, kojega zapravo poznaje puno dulje negoli je to široj javnosti poznato.

- Mi se znamo još iz srednjoškolskih dana, iz doba Srednje glazbene dakle; to traje dulje od pedeset godina.

Čak su i prvi uspjesi Srebrnih krila vezani uz Rajka; on je bio producent i aranžer prvog albuma i prvog singla, točnije pjesme "Ana. Projekt Četiri asa bio je samo nastavak toga...

Inače je taj projekt nastao 2003.godine, dakle garnituru su činili Rajko, Jurica Rađen, Pišta kao bubnjar i Alen Islamović. Upravo Alen je inicirao, negdje oko Nove 2020., da se ponovno okupimo i održimo koncert.

Trebao je biti u svibnju ali omela nas je korona; a sad je sve nestalo - potreseno je rezimirao Kalember.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. siječanj 2021 01:29