StoryEditor
LjepotaPromo

Vaterpolski izazov u estetskom centru

Piše EP
27. siječnja 2020. - 14:53

Estetski centar Nevia dobio je još jednog ambasadora! Karmen Ninić, osnivačica centra, odlučila je tu titulu prepustiti jednom sportskom, muškom licu – izborniku hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivici Tucku. Ne samo zato što su Ivica i Karmen dobri prijatelji već zato što je Ivica osoba koja teži kvaliteti i izvrsnosti, kao i estetski centar Nevia. Ono što svakako treba istaknuti jest da je Ivica svoju karijeru proveo u bazenu, što kao vaterpolist pa trener i naposljetku kao izbornik reprezentacije. A svakodnevno izlaganje kloru, česti fizički napori i ozljede ostavili su neželjene tragove na njegovoj koži. Ivičin posjet Neviji iznimno je obradovao Karmen jer joj je na taj način ukazao veliko povjerenje. Ne smije se zanemariti ni činjenica da je Karmen ponosna na svoje dugogodišnje prijateljstvo s Ivičinom suprugom Marijanom, koja je ujedno jedna od prvih i najprivrženijih klijentica Nevije i dan-danas. Nova suradnja potvrdila je da su kožni problemi zapravo univerzalne prirode, da ne biraju spol, pa čak niti dob, i da su iskustvo, struka i profesionalan pristup problemu najsretnije rješenje. I to nije sve, suradnja je dodatno produbila jedno lijepo prijateljstvo jer tema za razgovor sada je još više, a interesi i težnje zajedničke!

 

Viši standardi njege i zdravlja 


Ivica Tucak potvrda je da sportski stil života uzima svoj danak i bez obzira na to što je muška koža otpornija od ženske, bez odgovarajuće njege gubi na svojoj estetici i, još važnije, zdravlju. A zdravlje svakome treba biti na prvom mjestu. Koža u određenoj dobi zahtijeva pojačanu njegu, osobito koža jednog vaterpolista. Svoje bogato iskustvo u svijetu estetskih tretmana Karmen Ninić svakodnevno dijeli s kćeri Ivom, koja je krenula sličnim stopama majke i danas sudjeluje u dijagnozama i tretmanima posvećenima Ivičinoj koži: “To je klasična muška koža koja dosad nije bila tretirana profesionalnim tretmanima. Cilj nam je zdrav i vitalan izgled sukladno godinama klijenta. Prošla su vremena kad je vladalo mišljenje da su muškoj koži dovoljni sapun i voda. Srećom, danas se svijest o tome mijenja nabolje. Svaka koža s godinama gubi vlažnost, kolagen, elastin i to je slučaj s kojim smo se susreli i kod Ivice. Ako tome dodamo i neke individualne faktore poput akni u tinejdžerskim danima, koje najčešće ostavljaju posljedice u vidu ožiljaka, dobivamo jednu jako lošu strukturu kože, poremećen prirodni balans i prilično oslabljene prirodne funkcije. Ovakva koža nije sposobna sama se braniti kako od vanjskih, tako i unutarnjih čimbenika koji utječu na njezino zdravlje (prehrana, stres, pušenje, UV zračenja i plava svjetlost itd.).” 
Ivica je priznao da je bilo krajnje vrijeme da se kvalitetnije posveti njezi svoje kože: “Vaterpolo je specifičan sport koji ne štedi kožu. Osim toga, došao sam u nešto delikatnije godine kad je vrijeme da svaki muškarac više obazrivosti i vremena posveti njezi kože lica i čuvanju njenog zdravlja. Nisam opterećen svojim godinama, ali činjenica je da povremeno nanošenje krema više nije dovoljno. Usudit ću se reći kako čak nije presudna dob, već stanje same kože. Zato bih svima preporučio kontrolni pregled i stručno savjetovanje za individualno tretiranje eventualnih problema i nedostataka.”
Stručnjaci u Neviji usredotočeni su na kvalitetnu hidrataciju i usporavanje procesa starenja, održavanje elastičnosti, tonusa i zdravog sjaja kože… Osim toga, mnogo je nesavršenosti koje danas uspješno uklanjaju, od akni i prištića do pigmentacija i sl. U Ivičinu slučaju prvo će se raditi na oslobađanju kože od rožnatog sloja i smanjivanju pora, a zatim će se krenuti s tretmanima “bildanja kože”. To je druga faza u kojoj će uslijediti “microneedling” i terapija mezoterapijskim koktelima. Vaterpolski izbornik dosad je odradio prvu fazu, fazu Reviderm mikrodermoabrazije i, kako sam kaže, promjene su već vidljive: “Osjetio sam da je koža nekako glatkija. Isto je primijetila i moja supruga, rekla mi je da izgledam prozračnije.”

Hit među muškarcima

“Za kraj, odnosno treću fazu tretmana, Ivici smo preporučili Angel PRP, koji je uz mezoterapiju, najtraženiji tretman centra jer se njime na najprirodniji način uspješno pomlađuje koža. Osim toga, Angel PRP je apsolutni hit među muškarcima jer nisu skloni filerima, botoxu, mezonitima i sličnim estetskim tretmanima”, objašnjava Karmen Ninić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2021 02:40