StoryEditorOCM
HranaPREGLEDAJTE ŠPAJZU

Takvog ga nemojte ni slučajno jesti: pokvareni krumpir ne otkriva samo miris, izdaje ga i boja, ako je prošaran ovakvom nijansom, odmah ga bacite

Piše M.P.
24. listopada 2021. - 08:21

Krumpiri su često na našim tanjurima, ali mogu predstavljati i opasnost za zdravlje ako ne znamo prepoznati kada ih više ne treba jesti.

Neki krumpiri mogu biti toksični i ako ga pojedete simptomi mogu biti ozbiljni.

Krumpiri sadrže toksin solanin. Može se prirodno pojaviti u bilo kojem dijelu biljke, uključujući lišće, plodove i gomolje.

Ako ga konzumirate u malim količinama, ništa se ne mora dogoditi. Postoje dva uobičajena znaka koja će vam otkriti da je krumpir zabranjen za jelo, a to je gorak miris i kora koja je mjestimično zelena.

Konzumacija krumpira koji je proizveo previše solanina može imati ozbiljne posljedice za zdravlje.


Za ovaj se toksin zna da može uzrokovati gastrointestinalne probleme, pa čak i smrtni ishod.

Prema pisanju stru...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:24