StoryEditorOCM
HranaCAREVI SU IH OBOŽAVALI

Jedite ih koliko god želite i ne brinite o kalorijama, još i štite bubrege, jetru i pluća: donosimo tri sjajna recepta za superbrzi vikend ručak, guštajte za stolom, a možete i kad ste u điru

4. svibnja 2019. - 15:10
shutterstock_419670190

Sezona branja šparoga službeno je započela, pa ako ste ljubitelj šetnji po brdima i planinama, a ne bojite se kukaca i zmija, krenite u potragu za ovim slasnim proljetnim darom prirode.

Divlje šparoge nisu samo ukusne, već su i nutritivno bogate namirnice. Osim što su zdrave za jetru, bubrege i pluća, dobra vijest je i što sadrže samo 43 kalorije, što je svakako razlog više da ih potražite na tržnici, ako se već ne ubrajate u pustolovne sportske tipove.

Nadimak im je "carsko povrće", i to još iz antičkog razdoblja. Rimljani su odlazili u berbu šparoga za carske gozbe, a sve do danas su zadržale status kulinarske delikatese.

Dodatan plus im je i što su idealne za pripremu brzih, laganih, a zdravih jela. Konzumacija divljih šparoga pomaže protiv kroničnog bronhitisa, bubr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 13:27