StoryEditorOCM
HranaMediteranska hrana

Bob se priprema na milijun načina, a mi danas donosimo recept s kozicama na kaštelanski

Piše Tanja Šimundić Bendić
17. svibnja 2021. - 11:08

Što napraviti s bobom? A što ne.

Ide uz artičoke, u varivo, u obliku paštete, s tjesteninom, ali i kao njezino punjenje. Može se poslužiti kao pire, u obliku umaka kojim ćemo, primjerice, napuniti janjeće odreščiće. Neki ga rade na bakalar, neki s junetinom, ako se posladi može i u slatke jastučiće, ali i u slane pite. Mi vam ga ovoga puta nudimo po kaštelanskom receptu s kozicama.

Bob s kozicama

Sastojci:

- 2 kapule

- vezica petrusimula

- 1,5 glavica češnjaka

- maslinovo ulje

- 1 kg kozica

- malo konšerve ili pelata

- pola litre bijelog vina

- sol, papar

- 2 kg boba

- 1-2 žlice prezle

- čep viskija

Priprema:

Izmiksati kapulu, staviti na tavu s petrusimulom, 1,5 glavicom češnjaka i pirjati na maslinovom ulju.

Nakon 10-ak minuta ubaciti 1 kg kozica i malo konšerve ili pelata, kuhati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 12:00