Što napraviti s bobom? A što ne.
Ide uz artičoke, u varivo, u obliku paštete, s tjesteninom, ali i kao njezino punjenje. Može se poslužiti kao pire, u obliku umaka kojim ćemo, primjerice, napuniti janjeće odreščiće. Neki ga rade na bakalar, neki s junetinom, ako se posladi može i u slatke jastučiće, ali i u slane pite. Mi vam ga ovoga puta nudimo po kaštelanskom receptu s kozicama.
Bob s kozicama
Sastojci:
- 2 kapule
- vezica petrusimula
- 1,5 glavica češnjaka
- maslinovo ulje
- 1 kg kozica
- malo konšerve ili pelata
- pola litre bijelog vina
- sol, papar
- 2 kg boba
- 1-2 žlice prezle
- čep viskija
Priprema:
Izmiksati kapulu, staviti na tavu s petrusimulom, 1,5 glavicom češnjaka i pirjati na maslinovom ulju.
Nakon 10-ak minuta ubaciti 1 kg kozica i malo konšerve ili pelata, kuhati...