StoryEditorOCM
HranaIZ PRVE RUKE

Ukućani vam izbjegavaju tikvice jer su im bezukusne? S ovim receptom ćete ih oduševiti. ‘Gondole‘ se mogu puniti na razne načine, ovo je naš favorit

Piše Marijana Klarić
7. srpnja 2020. - 16:19

Kao što su plaže, sike i maestral zaštitni znakovi svakog ljeta, u gastronomskom smislu ta pozicija nedvojbeno pripada tikvicama, kojih je sada u izobilju u našim vrtovima, kao i na bancima tržnica, te policama supermarketa.

Na dalmatinskim stolovima nedvojbeno je najzastupljenija varijanta na "lešo", s krumpirićima i začinjenima tek solju, paprom, lukom i maslinovim uljem, no ni ostale verzije, poput pohanih "polpeta" ili kolutića pečenih na žaru (gril tavi) nisu nepoznanica na našim dnevnim jelovnicima, naprotiv.


No neminovno se dogodi i onaj moment kad u hladnjaku gledamo u 3-4 dojmljiva primjerka vrste, no nemamo ideju kako bi ih ovaj put mogli obraditi.

Posebno kad imate problema s ukućanima koji se žale da im je dosta onih "u ritko i u pli...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 06:00