StoryEditorOCM
HranaSVI IH VOLIMO

Stvoreno za vikend: hit sezonsko voće pretvorite u neodoljive obroke, koji ne koštaju puno i nisu komplicirani: evo prijedloga za doručak, ručak i desert

23. studenog 2019. - 13:05

Mandarine, klementine... koje su slađe, koje se brže gule, volite li jedne ili druge, svejedno je...

Mandarine su vrsta naranača koje imaju blagi okus, vrlo se lako gule i trenutno su svedostupne. Odličan su izvor vitamina C. Samo jedna šalica mandarina sadrži oko 30 posto preporučene dnevne doze ovog vitamina koji je snažan antioksidans i neutralizira slobodne radikale.

Mandarine sadrže i karotenoide, uključujući beta-karoten, lutein i zeaksantin, a bogate su i vitaminom A i folnom kiselinom. Od minerala, prisutni su kalij, kalcij, magnezij, bakar i željezo.

Uza sve te dobrobiti, jedna mandarina sadrži samo 64 kalorije i 0,4 grama masnoća, što je čini vrhunskom namirnicom za održavanje vitkosti.

Štiti od mnogih vrsta raka, sprječava starenje kože, pomaže u zacjeljivanju ra...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:03