Ako niste stigli pripremu uskrsnih slastica dosad privesti kraju, ne očajavajte. Subotnje popodne provedite u kuhinji s najdražima, donosimo vam tri tradicionalna recepta koja ne zahtijevaju dugotrajnu pripremu, a na svakom su uskrsnom stolu dobrodošla.
Uskrsna pletenica s kajmakom
Priprema:
U toplo mlijeko dodajte žličicu šećera, suhi ili svježi kvasac, izmutite i ostavite sa strane da se digne.
U zdjelu prosijte brašno i dodajte soli po ukusu. Blago umutite dva jaja (ostavite malo sa strane i u to dodajte jednu žlicu mlijeka i kap-dvije ulja kako biste dobili premaz za pletenice, koji ćete koristiti prije njihova pečenja). Umućena jaja dodajte u brašno, potom i ulje, kefir, te uzašli kvasac.
Mikserom zamiješajte tijesto, premjestite ga na radnu površinu i mijesite dok ne pos...