StoryEditor
GastroBrza ideja

Kad nemate pojma što za ručak, nastupa ona: konzerva na koju mnogi gledaju poprijeko izvor je nutrijenata, isprobajte recept za najbolju salatu

Piše PSD
11. svibnja 2020. - 16:03
Shutterstock

U pokušajima da potrošite zalihe hrane koje ste nagomilali prije koji tjedan, ne sumnjamo da ste u kuhinjskim ormarićima naišli i na koju konzervu tune. Iako na njih možda ovih dana koje provodite uglavnom u kućama gledate poprijeko jer se trudite kuhati na dnevnoj bazi, nema razloga da ih zaobilazite u potpunosti.

Jednom tjedno više je nego u redu preskočiti dugotrajno stajanje nad štednjakom i u roku od par minuta, uz pomoć konzerve, umiješati ukusnu i hranjivu salatu.

Uostalom, ona od tune je klasik. Podcijenjen, isplativ, ukusan i nutritivno bogat klasik.

Sastojci:

- 2 konzerve tune (komadi u ulju su najbolja opcija)

- celer (može i pola krastavca, za hrslavost)

- ljubičasti luk svježi (pola ili cijeli)

- peršin, svježi narezani

- pola žličice senfa

- dvije žlice majoneze

- sol i papar

Izmiješajte sve sastojke u zdjeli. Ako volite kremastiju salatu, miješajte dulje, a možete i samo lagano sve zamutiti. Jedite u sendviču ili zamotajte u listove salate, u tortilju ili pak uz dodatak neke žitarice poput kvinoje.

Kad nemate pojma što za ručak, ovo je prilično dobra opcija.

#TUNA#KONZERVE#TUNA SALATA

Izdvojeno

21. svibanj 2020 21:48