StoryEditor
Društvena mreža‘IZDRŽAT ĆEMO‘

‘Za sobom sam ostavila rat, rak, razvod, potres...‘: Josipa Pavičić objavila potresnu posvetu sinu u Italiji. Rocco slavi 9. rođendan bez mame 

Piše M.K.
24. ožujka 2020. - 21:18
Tomislav Krišto/Hanza Media

Današnji dan bio je posebno težak za spisateljicu i nekadašnju voditeljicu i pjevačicu Josipu Pavičić Berardini, koja na 9. rođendan svog sina Rocca nije mogla biti uz njega.

Zadranka, koju je hrvatska javnost posebno upoznala i s njom se senzibilizirala tijekom borbe protiv karcinoma dojke, o kojoj je napisala knjigu "Šest milimetara", nije mogla njihov najposebniji dan, onaj kad je Rocca donijela na svijet, provesti s njim onako kako bi svaka mama poželjela, u fešti, poljupcima i zagrljajima.

U tome ih je onemogućila pandemija koronavirusa, zbog koje Italiju, u kojoj Rocco živi s tatom, i Hrvatsku dijele, do prije kojeg tjedna, nezamislive i nedostižne udaljenosti.

Objavom na Instagramu Josipa je takla u srce mnoge, brojni su joj pratitelji izrazili suosjećanje i podršku u emotivno teškim trenucima.

"Rocco, maleni moj, zvjezdice moja, ljubljeni moj sine, SRETAN TI ROĐENDAN, AUGURI️. Danas puniš 9 godina, a između nas stoji 925 km autostrade i nevidljivi virus.

Mama te ne može grliti, stisnuti i ljubiti, nećeš imati onu obožavanu sacher tortu sa svjećicama niti ‘festu con gli amici’.

Italija - Hrvatska, udaljenost među dvije zemlje iz mojeg kuta gledanja nikad nije bila veća. U redu je što se sad osjećam tužno i što plačem, to je sasvim prihvatljivo i normalno u novonastalim okolnostima.

Za mene suze predstavljaju čišćenje, a pisanje ljekovitu terapiju, stoga pišem i tebi i sebi.

Za sobom sam ostavila mnoge životne nedaće - rat, rak, razvod i potres... a uskoro će se tom popisu neugoda iz prošlosti pridružiti i ovaj virus.

Do tada maleni moj, nosit ću te stalno sa sobom. Volim te.

Vito i Rocco, dva najblistavija dragulja mog zemaljskog života. Volim vas na svakom koraku svoga puta, nosim vas sa sobom u svakom trenutku svoga vremena, u svakom svom dahu. Neka vaša svjetla ostanu upaljena, a vi u slobodi i ljubavi.” (Posveta u knjizi “Šest milimetara”). Izdržat ćemo. Svi. Sve je prolazno." - poručila je hrabro Josipa Pavičić Berardini.

Josipa je na društvenim mrežama i proteklih dana izražavala ljubav i podršku Italiji i Talijanima u njihovoj borbi protiv galopirajuće pandemije.

Svaka od posveta krije i posebnu poruku za sina, kojeg je dobila u braku s talijanskim poduzetnikom Nicom Berardinijem.

"Da mogu i da smijem, preletjela bih sve gradove, krovove, rijeke, šume, more i granice koje nas dijele, zvjezdice moja.

Gradu sa stotinu tornjeva šaljem ljubav, a tebe zvjezdice grlim otvorenih i zatvorenih očiju. Želim nam strpljivost, zahvalnost i odgovornost. Želim nam vjeru i mir u duši jer tako ćemo s puno više lakoće preskočiti sve prepreke na putu.

Forza Italia" - navela je u jednoj od objava. ️

#JOSIPA PAVIČIĆ BERARDINI

Izdvojeno

06. srpanj 2020 00:46