StoryEditor
Društvena mrežaVažna poruka

Glumac iz američke hit serije predstavio na Instagramu svoga transrodnog sina: Ovo je njegovo putovanje i ja sam tu za njega...

Piše PSD
17. lipnja 2020. - 11:06
Lisa O‘Connor/AFP

U jeku borbe za prava crnih osoba, piše se sve više i govori sve glasnije o jednakosti rasa, ali i narodnosti, spolova. Mnoge su transrodne osobe po prvi put progovorile o teškoćama s kojima se susreću na privatnim i poslovnim putevima, a posebnu je polemiku u javnosti svojim izjavama izazvala i britanska književnica J. K. Rowling.

Kao reakciju na trenutna nastojanja, priključio se onima koji se zalažu za prihvaćenje, uvažavanje i jednakost u svakom pogledu i američki glumac Khary Payton, poznat po ulozi u hit seriji "The Walking Dead".

Payton i njegova  supruga Stacy predstavili su na Instagramu svoga transrodnog sina Kartera.

"Ovo je moje dijete. Jedna od najsretnijih, najboljih osoba koje poznajem. Moj sin, Karter. Karter sa "K" jer ga to podsjeća na moje ime. On ga je izabrao. Vidite, rođen je kao curica, ali oduvijek se identificirao kao dječak. Mislio je da bi bilo baš cool kad bih to i ja objavio na društvenim mrežama. Rekao sam mu da će sigurno biti puno onih koji ga podržavaju, ali i puno kretena koji će biti grubi prema njemu. On je rekao: "Znam za trolove, tata. Mogu se nositi s njima". 

Ne postoji ništa ljepše od gledanja vlastitoga djeteta koje uživa u otkrivanju samoga sebe i svega što to znači. Ovo je njegovo putovanje i ja sam tu za njega. Nadam se da ćete svi imati priliku osjetiti neopisivu ljubav kakvu ja osjećam u ovom trenutku", napisao je ponosni glumac na Instagramu.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 14:37